rissalat m græskar og birkes/ingefærdressing
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
rissalat med græskar og birkes/ingefærdressing
rissalat m græskar og birkes/ingefærdressing
250 g græskar
2 spsk fintsnittet forårsløg eller skalotteløg
4 dl brune ris (eller perlerug, -spelt eller -byg)
½ dl hakkede, tørrede tranebær
½ dl græskarkerner
½ dl hakkede valnødder
½ dl hakket mynte
½ dl hakket persille
dressing:
2 spsk blå birkes (kan udelades)
2 spsk reven ingefær
2 fed presset hvidløg
4 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
Riv græskarret groft.
Kog risen i vand, der dækker, ca. 35 minutter. Hvis du bruger korn, så kog kornene 15-20 minutter. Afdryp og afkøl kornene.
Bland græskar og løg i ris eller korn. Tilsæt alle de øvrige ingredienser.
Rør en dressing af birkes, ingefær, presset hvidløg, olie og citronsaft. Smag til med salt, peber, citronsaft og evt. et nip sukker.
Hæld dressingen over salaten og vend rundt.