quinoasalat m misodressing
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
supersalat med ærter
quinoasalat med misodressing
100 g quinoa
150 g gulerod
1 fast avocado
1 spsk citronsaft
200 g ærtebælge
4 spsk sesamfrø
1 spsk spidskommen
evt. friske ærteskud
dressing:
1 1/2 spsk lys miso
1-2 spsk tamari
2 spsk vand
2 spsk olivenolie
1/2-1 spsk riseddike eller citronsaft
Skyl quinoaen og kog den 15 minutter i 2 dl letsaltet vand. Afdryp quinoaen, hvis der er vand tilovers. Lad quinoaen afkøle i gryden.
Skær guleroden og avocadoen i små terninger. Dryp avocadoen med citronsaft. Bælg ærterne.
Rist sesamfrø og spidskommen på en tør pande.
Bland alle ingredienserne til salaten.
Rør en dressing af miso, tamari, vand, olie og eddike. Smag til med tamari og eddike.
Hæld dressingen over salaten og vend rundt.
Drys med de ristede frø og evt. friske ærteskud.
tip
Kog evt. dobbelt portion quinoa og brug det som fyld i grøntsager, se fx de fyldte fennikel.
Du kan tilsætte små buketter af blomkål til salaten og evt. frisk koriander.