Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

mandag

26

august 2013

0

KOMMENTARER

pizza med nye kartofler, asparges og rygeost

Skrevet af , Posted in hovedretter

en pizza der smager af sommer

pizza med nye kartofler, asparges og rygeost

pizzabund:

10 g gær

2 ½ dl lunkent vand

2 tsk salt

½ tsk sukker

3 spsk olivenolie

200 g grahamsmel

ca. 200 g hvedemel

fyld:

300 g nye kartofler

400 g grønne asparges

175 g rygeost (evt. plante creme fraiche smagt til med lidt flydende røg)

½ dl havrefløde eller anden fløde

1 spsk tørret oregano

evt. ærter, ærteskud og radiser

 

Rør gæren ud i det lunkne vand og tisæt salt, sukker og olie.

Rør grahamsmelet i og ælt så meget hvedemel i, som dejen kan tage. Ælt dejen godt igennem og sæt den til hævning et lunt sted en timestid.

Kog kartoflerne godt halvmøre og sluk for varmen. Lad kartoflerne stå i vandet, til de er næsten møre. Afdryp og afkøl dem. Skær enderne af aspargesene. Skær kartoflerne i skiver.

Rør rygeosten med fløden og smag til med salt og peber.

Rul dejen ud til fire runde pizzaer eller to aflange. Læg dejen i forme eller på bagepapir.

Smør halvdelen af osten på dejen og fordel kartoffelskiver og asparges ovenpå i et pænt mønster. Læg resten af osten på og drys med oregano, salt og peber.

Sæt en plade (evt. en bagesten) i ovnen og varm ovnen op til 250 grader. Sæt pizzaerne på pladen eller stenen og bag dem ca. 15 minutter.

Drys evt. de bagte pizzaer med ærter, ærteskud og hakkede radiser.

.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.