pizza med nye kartofler, asparges og rygeost
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
en pizza der smager af sommer
pizza med nye kartofler, asparges og rygeost
pizzabund:
10 g gær
2 ½ dl lunkent vand
2 tsk salt
½ tsk sukker
3 spsk olivenolie
200 g grahamsmel
ca. 200 g hvedemel
fyld:
300 g nye kartofler
400 g grønne asparges
175 g rygeost (evt. plante creme fraiche smagt til med lidt flydende røg)
½ dl havrefløde eller anden fløde
1 spsk tørret oregano
evt. ærter, ærteskud og radiser
Rør gæren ud i det lunkne vand og tisæt salt, sukker og olie.
Rør grahamsmelet i og ælt så meget hvedemel i, som dejen kan tage. Ælt dejen godt igennem og sæt den til hævning et lunt sted en timestid.
Kog kartoflerne godt halvmøre og sluk for varmen. Lad kartoflerne stå i vandet, til de er næsten møre. Afdryp og afkøl dem. Skær enderne af aspargesene. Skær kartoflerne i skiver.
Rør rygeosten med fløden og smag til med salt og peber.
Rul dejen ud til fire runde pizzaer eller to aflange. Læg dejen i forme eller på bagepapir.
Smør halvdelen af osten på dejen og fordel kartoffelskiver og asparges ovenpå i et pænt mønster. Læg resten af osten på og drys med oregano, salt og peber.
Sæt en plade (evt. en bagesten) i ovnen og varm ovnen op til 250 grader. Sæt pizzaerne på pladen eller stenen og bag dem ca. 15 minutter.
Drys evt. de bagte pizzaer med ærter, ærteskud og hakkede radiser.
.