orientalsk linseret med mandler og rosiner
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
Her er en superenkel og billig – men meget delikat – hverdagsret. Rosinerne giver sødme til ris og linser, og mandlerne tilføjer sprødhed.
Og når det handler om proteiner, er man også rigtig godt kørende med denne ret, der stammer fra Mellemøsten.
orientalsk linseret med mandler og rosiner
300 g linser
300 g basmatiris
6 kardemommekapsler
1 spsk spidskommenfrø
400 g løg
4 fed hvidløg
50 g afskallede mandler
5 spsk olivenolie
100 g rosiner, gerne de gule sultanas
frisk koriander
Kog linserne i dobbelt mængde vand ca. 20 minutter.
Kom risene i en gryde med dobbelt mængde vand. Tag frøene ud af kardemommekapslerne og stød dem i en morter. Kom kardemommen i risene sammen med spidskommen og et drys salt.
Læg låg på gryden og lad risen simre 10-12 minutter til alt vandet er fordampet.
Steg imens resten: skær løgene i ringe og hak hvidløgene.
Del mandlerne og rist dem gyldne i 1-2 spsk olie på en pande . Fjern dem fra panden.
Varm resten af olien op på panden og tilsæt løg og hvidløg. Svits løgene til de er gyldne. Tilsæt rosinerne de sidste par minutter.
Afdryp linserne.
Læg risene på et fad. Læg linserne ovenpå og fordel løgene øverst. Drys med mandlerne og frisk koriander.
Hvis man holder af sovs, kan man servere en tomatsovs til – og en salat, fx en græsk salat.
400 løg – det er alligevel mange 😂😂😂😂😂
Ja, det er rigtigt. Men løgene er solo-grøntsagen. Du kan dog sagtens vælge færre. Jeg æææælllsker bare løg!
Kh Kirsten
Kirsten Skaarup – jeg tror, at du har overset, at der vel skal stå 400 G løg og ikke 400 løg 🙂
Kære Lene,
Tusind tak fordi du er så vågen. Jeg havde ikke forstået, at det var “g”, der manglede. For selvfølgelig er det 400 g løg.
Det er straks præciseret i opskriften!
Kh Kirsten 😀
Kære Kirsten Skaarup
Jeg har lavet denne ret til min familie i aften Det smagte virkelig godt, komponenterne var meget velvalgte. Stor begejstring over hele linjen, præcis den slags mad, jeg gerne vil lave! Tak!
Venlig hilsen – Malene
Kære Malene,
Hjertelig tak for tilbagemeldingen. Jeg er altid glad for at høre, når maden falder i smag. Tusind tak!
Kh Kirsten
Ser så lækkert ud, men hvad er det for em slags linser? Røde? Grønne?
Kære Sanne,
Du kan bruge alle slags linser, men jeg foreslår puy linser, sorte linser eller de almindelige grønne.
Rigtig god fornøjelse.
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
Tilmeld
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy