løvemad med avocado – festlig forret
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in festmad, forretter, frokostretter, julemad, nytår, vegansk julemad
.
en plante-tatar – lækker som forret eller til julefrokosten
Denne lille lækre servering kan bruges både som forret og som en ret på frokostbordet. Selv om julefesterne i år virkelig skaleres ned – eller netop derfor – er der grund til at nyde noget ekstra lækkert sammen med sine kære.
Og her er både smag, bid og bløde nuancer. Når rødbeden marineres med noget stærkt, sødt og syrligt, passer den perfekt til den milde cremede avocado.
.
en lille lækkerbid er serveret
Jeg har valgt at servere løvemadderne med en skive brød i bunden, men du kan nøjes med blot avocado og rødbede.
Serveringen får ekstra smag af en gul “blomme” af mangofrugt, der passer fint til både rødbede og avocado.
Øverst er lidt caviart og frisk koriander. Caviart er lavet af tang, og har en behagelig salt smag.
Du kan købe caviart på nettet eller i en af Dansk Supermarkeds butikker, fx Føtex. SuperBrugsen har også caviart i nogle butikker.
.
med tangkaviar på toppen
løvemad med avocado
(4 personer)
marinade:
2 spsk olivenolie
1 økologisk citron
1 spsk hakkede kapers
1 spsk finthakkede cornichoner eller andre syltede agurker
½ spsk sennep
salt, friskkværnet peber, ahornsirup eller rørsukker
grøntsager:
300 g rødbeder
2 faste avocadoer
1 lille mangofrugt
evt. 4 skiver brød
2 spsk sort caviart (kan udelades)
små metalforme
frisk koriander
Lav først marinaden: rør olie, 2 spsk citronsaft, 1-2 tsk reven citronskal, kapers, cornichoner og sennep sammen.
Smag godt til med salt, peber, sirup eller sukker og evt. mere sennep. Sæt marinaden til side.
Kog rødbederne møre, 25-35 minutter afhængig af størrelsen.
Lad rødbederne afkøle og smut skindet af.
Skær rødbederne i meget små terninger og vend dem i marinaden. Lad dem ligge nogle timer eller til næste dag.
Skær avocadoerne i meget små terninger og vend dem straks i lidt citronsaft. Drys med lidt salt og peber.
Skræl mangoen og form fire ” blommer” med en ske. En isske er bedst egnet.
Skær fire skiver brød ud med en metalform. Lad brødet sidde i bunden af formen, mens du bygger resten op.
Læg først et lag avocado på brødet. Pres det sammen.
Afdryp rødbederne helt og læg dem ovenpå. Pres rødbeder og avocado godt sammen med en ske.
Du skal lægge rødbederne på avocadoen lige før serveringen, da den røde saft eller trænger ned i den grønne avocado.
Lav fire løvemadder og fjern forsigtigt formene.
Læg en mango-”blomme” ovenpå. Pynt med lidt caviart og drys med frisk koriander, kapers samt lidt frisk kværnet peber.
.
.
Det ser SÅ lækkert ud.
Dine opslag er til glæde og kæmpe inspiration.
Knus af de allerkærligste
Annie
Kære Annie,
Det glæder mig at høre fra en super-æstekier!
Jeg glæder mig, hvis du kan bruge mine “opfindelser”.
Stort knus og kærlige hilsener fra
Kirsten
Altså Kirsten – du er da bare lige fantastisk. Knus fra Wanda
Altså Wanda: hjertelig ❤️ tak!
Man er selv, det man siger, ved du nok. Og det er du jo!
Knus fra Kirsten
Du er genial, Kirsten… Det ser så lækkert og indbydende ud… Jeg glæder mig til frokosten d. 25. december hvor jeg vil præsentere denne skønne tatar…
Mange madhilsner
Anni
Kære Anni,
Mange tak for din dejlige hilsen. Jeg får virkelig nissehue-røde ører.
jeg håber, du tager kegler den 25. december!
Kh Kirsten
Jeg er også så glad for dine nyhedsbreve.
Skøn inspiration, og altid lækre opskrifter og flotte billeder der giver appetit, og lyst til at smage 👍😋
Rigtig god jul 🌲
Venlig hilse Connie Mikkelsen
Marstal
Kære Connie,
Det er virkelig dejligt at høre. Tusind tak. Det glæder mig rigtig meget, at du kan bruge mine “opfindelser”.
Rigtig glædelig jul til dig,
Kh Kirsten
Hej Kirsten. Din julekalender er lige så spændende og lækker, som vores chokoladekalender. Tak for det
Hi Dikte,
Ih, hvor fantastisk – og selv tak. Og så er min kalender sikkert en lille smule sundere! Fortsat god fornøjelse med at lukke låger op!
Kh Kirsten
JA, Tusind Tak for dine skønne julekalender-opskrifter – som jeg nyder at se, hver dag, her i December!
Mange Hyggelige Decemberhilsener,
fra Marianne
Kære Marianne,
Det er SÅ dejligt at høre, at min kalender vækker glæde. Det er meget inspirerende! Tusind tak.
Mange december- og julehilsener fra mig,
Kh Kirsten
Glæder mig til at prøve ny og spændende kombination
Kære Hella,
Det lyder godt. Jeg ønsker god fornøjelse og håber at løvemaden vil smage!
Kh Kirsten
Et lille kokke tip, skold avokadoen med kogende vand inden du skære i den, så bliver den ikke brun
Kære Henrik,
Mange tak for tippet til behandling af avocado. Det er godt at vide, men i nogle tilfælde foretrækker jeg citronsaft for smagens skyld.
Kh Kirsten
Har stødt på din Løvemad som skal serveres til mine frokost gæstwr i morgen
Taaaak glæder mig
Kære Carina,
Det glæder mig. Jeg håber, det bliver en succes. Rigtig god fornøjelse.
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
Tilmeld
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy