Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

onsdag

14

januar 2015

0

KOMMENTARER

januar er suppemåned – italiensk fattigmandssuppe

Skrevet af , Posted in hovedretter, supper

15. januar 2015

 

en hel italiensk middag

spinatlasagne

Denne lasagne med spinat og svampe er bloggens absolut mest populære ret. Hvis du har lyst til at lave en hel italiensk middag, er det en god idé at starte med ribollitaen nedenfor – eller måske en anden klassisk, italiensk suppe, minestrone.

Se opskriften på lasagnen her.

 

 


ny bagebog på vej

grydebrød forside

Nu er efterfølgeren af “Verdens bedste brød”, der udkom sidste år, på vej ud i butikkerne. Rigtig mange mennesker har taget den supernemme bagemetode til sig, og bogen blev nærmest revet ned af hylderne. Derfor bad forlaget mig om at lave en udvidet udgave.

“Det æltefri grydebrød” indeholder dobbelt så mange opskrifter som “Verdens bedste brød”.

Læs mere om bogen her.

 


januarmad: en klassiker fra Italien

ribollitta.3

fattigmandssuppe som hovedret

Denne suppe stammer så at sige fra de riges bord. Den er opstået for adskillige hundrede år siden Italien fra adelens rester, som tjenestefolkene kogte til en suppe. Man kan roligt tale om smuler fra de riges bord.

Det gør dog ikke suppen mindre interessant. Tværtimod. Her er masser af guf i form af mange slags grøntsager, bønner og grillet brød. Suppen er således velegnet som hovedret.

Læs hele historien om suppen her.

 

grønkålsblade m tekst

I den klassiske italienske ribollita bruges den kål, der hedder cavola nero eller sortkål. Den kål fås nu i Danmark under navnet palmekål. Jeg har brugt halvt af hvert af vores lokale grønkål og palmekål til suppen. Det er sortkålen eller palmekålen, der gør suppen meget mørk. Du kan også bruge savoykål.

 

ribollita – italiensk fattigmandssuppe

ribollitta.1

Se opskriften her.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.