indisk curry med pasta og bønner
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
indisk curry med pasta og bønner
2 tsk sorte sennepsfrø
2 spsk sesamolie
100 g løg
4 fed hvidløg
2 spsk hakket ingefær
400 g kartofler
1-2 dåser hakkede tomater eller tilsvarende friske
2-3 dl grøntsagsbouillon
125 g pastapenne, fx af majs- eller speltmel
4 dl kogte, sorte eller hvide bønner, evt. kikærter
ca. 1 spsk garam masala
2 spsk citronsaft
350 g blomkål
150 g broccoli
Rist sennepsfrøene i en tør gryde. Læg låg på – frøene ”springer”.
Hak løg og hvidløg. Kom olien i gryden og svits de to slags løg og ingefæren 4-5 minutter.
Skær kartoflerne i små terninger og kom dem i gryden sammen med tomaterne, væden og bouillonen. Brug 2 dåser tomater, hvis du vil have curryen forholdsvis tynd.
Læg låg på gryden og lad retten simre 10 minutter.
Tilsæt pastaen og bønnerne. Hæld mere bouillon ved, hvis retten er for tør.
Lad curryen simre endnu 8 minutter.
Kom garam masala og citronsaft i. Del blomkål og/eller broccoli i buketter og kog dem med et par minutter (du kan vælge enten blomkål eller broccoli eller begge dele).
Smag retten til med salt, sukker, citronsaft og garam masala.
Servér kogte brune ris til curryen.
tip
Jeg har fundet nogle lækre pastapenne lavet af majsmel i Magasin. De er helt uden gluten og animalske produkter og kan således nydes af både allergikere og veganere.