mulligatawny suppe
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
mulligatawny suppe
Mulligatawny er ikke en “ægte” indisk suppe – selv om den smager af indien. Suppen blev udviklet af englænderne under kolonitiden.
Men indisk eller ej, suppen er dejlig – og så er det i øvrigt den suppe, som serveres hver nytårsaften i filmen “90års fødselsdagen”.
100 g løg
2 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
6 kardemommekapsler
1 ½ dl brune ris
8-10 dl grøntsagsbouillon
200 g gulerødder
1 stor peberfrugt
200 g æble
2-3 tsk garam masala
citronsaft
evt. 4 spsk yoghurt
evt. lidt frisk kokos
persille eller koriander
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare.
Tag kardemommefrøene ud af kapslerne og stød dem i en morter. Tilsæt dem og svits dem med et par minutter.
Kom risene i gryden og hæld bouillonen ved. Læg låg på gryden og lad suppen simre ca. 25 minutter.
Skær gulerødderne i skiver. Skær peberfrugt (fjern kernerne) og æble i små terninger.
Kom de tre ting i suppen sammen med garam masala. Kog suppen til risene er helt møre, endnu 5-10 minutter.
Smag til med garam masala, citronsaft, salt og peber.
Du kan sætte en skefuld yoghurt på hver portion og dryssse med frisk reven kokos – eller give et helt kokosstykke til separat.
Drys med hakket persille eller koriander.
tip
Du kan bruge karry i stedet for garam masala. I så fald svitses karryen i olien straks fra start, inden løgene tilsættes