hovedretter
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
bønner i rødløgssalsa m krydrede kartofler
Denne enkle ret med peberfrugter i en “sovs” af rødløg og kokosmælk gir’ proteiner fra to slags bønner: hvide små bønner eller de større limabønner samt edamamebønner, som nu heldigvis fås økologiske.
Edamamebønner er grønne sojabønner, som købes frosne i supermarkedet.
bønner og peberfileter i rødløgssalsa
150 g små hvide bønner eller de større limabønner (evt. fra dåse)
600 g rødløg
4 fed hvidløg
chili, enten frisk hakket eller tørret i flager
2 spsk olivenolie
2 spsk frugteddike
2 dl grøntsagsbouillon
3 store peberfrugter, rød, gul og grøn
4 dl kokosmælk
200 g bælgede edamamebønner
evt. tamari
25 g sesamfrø
10-12 stilke mynte
Læg bønnerne i blød 8 timer og kog dem møre i nyt vand, ca. 30 minutter. Eller brug bønner fra dåse.
Skær løgene i både og hak hvidløgene. Svits de to ting og chilien i olien 6-8 minutter.
Tilsæt eddike og bouillon. Lad løgene simre under låg 15 minutter til væden er kogt ind.
Fjern kerner og frøstole fra peberfrugterne og skær dem i fileter. Kom dem i gryden sammen med kokosmælken og et drys salt.
Lad retten simre 5 minutter.
Kom de hvide, kogte bønner og edamamebønnerne i gryden og lad det simre endnu 5 minutter.
Smag til med salt eller tamari.
Rist sesamfrøene gyldne på en tør pande og drys dem på retten ved serveringen sammen med et rundhåndet drys mynteblade.
Giv gerne kartofler til – eller løskogte ris.
Krydrede kartofler passer godt til denne ret med kokosmælk
krydrede kartofler
Kære Kirsten.
Jeg har abonneret på dine kødfri opskrifter i flere år nu, under en anden email adresse. Jeg er så glad for alle dine skønne retter!!
Jeg gratulerer dig med en helt utrolig flotte hjemmeside. For mig ser den ud til at virke rigtig fint lige ved første øjekast. Jeg er sikker på, at når man lige har vænnet sig til den, så bliver man rigtig glad for den. Den er i hvert fald FLOT!!!
Sidste år fik jeg lov at købe kogebogen Kirsten Skaarups Grønne Køkken af dig. Hold da op, hvor er jeg bare glad for den. Den bliver brugt sååå meget.
Endnu engang tusind tak for alle dine flotte og velsmagende retter.
Kærlig hilsen fra Inger
Kære Inger,
Hjertelig tak for din dejlige mail. Det er skøøønt at høre, at du kan lide den nye side. Jeg er selv glad for enkelheden og det lyse look.
Og jeg er selvfølgelig allermest glad for, at du kan bruge mine opskrifter, og at du også er glad for kogebogen. Jeg glæder mig til at sende meget mere grønt ud i cyberspace og siger endnu engang mange, mange TAK for dine søde ord.
Mange kærlige hilsener fra Kirsten