Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

fredag

23

august 2013

0

KOMMENTARER

snacks med grillet peberfrugt

Skrevet af , Posted in forretter

.

snacks med grillet peberfrugt 

Små stykker ristet brød med grillet peberfrugt er en lækker lille snack til et glas vin inden middagen. Mens du pukler med at få middagen parat, vil gæsterne være total pacificerede med disse små hapsere!

Grill og flå først peberfrugterne, se nedenfor. Regn med 3 peberfrugter til fire personer. Vælg gerne tre forskellige farver. Du kan grille og flå peberfrugterne dagen før, du skal bruge dem.

Skær skiver af et flute. Regn med 3-4 skiver pr. person, afhængig af brødets størrelse. Rist brødskiverne sprøde og pensl dem med olivenolie rørt med et par fed presset hvidløg og et nip salt.

.

små hapsede til et glas vin

Skær peberfrugterne i fileter og læg 2-3 på hvert stykke brød. Tilføj et par kapers og en teskefuld havre creme fraiche (eller anden creme fraiche), evt. cashewcreme på toppen. Smag fraichen til med en krydderurt som timian eller – hvis du vil have det stærkere – sød chilisovs. Pynt med frisk basilikum.

.

grillet peberfrugt med kapers

3-4 peberfrugter

3 spsk olivenolie

 

Skær peberfrugterne i halve eller kvarte. Fjern kerner og frøstole.

Pensl peberfrugterne med olie og læg dem under grillen, til de er gyldne, nærmest sorte, og skindet bobler op.

Læg peberfrugterne i en plasticpose, luk den og lad frugterne afkøle.

Flå skindet af peberfrugterne og anvend dem som ovenfor – eller læg dem i olivenolie sammen med tørrede tomater, hvidløg og evt. chili. Så kan de serveres som tilbehør eller i en salat, evt. sammen med tørrede tomater.

..

tip

Hvis du vil have mere variation, så læg grillede artiskokhjerter fra glas og/eller tørrede tomater i olie på nogle af brødskiverne..

.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.