grillede kartoffel”stænger” m. granatæble
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
grillede kartoffel”stænger” m. granatæble
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
½ kg bagekartofler
1 spsk sorte sennepsfrø
1 spsk spidskommenfrø
50 g skalotteløg
½-1 grøn chili
olivenolie
½ spsk gurkemeje
½ tsk friskkværnet peber
4 spsk hakket koriander
2 spsk citronsaft
50 g ristede, saltede cashewnødder
1 granatæble
2-3 spsk sojafløde eller anden fløde
Bag kartoflerne i en 200 grader varm ovn 40-60 minutter afhængig af størrelsen.
Bag gerne kartoflerne en dag, hvor du alligevel bager brød eller tilbereder anden mad i ovnen.
Rist sennepsfrø og spidskommen i en tør gryde, indtil sennepsfrøene ”springer”.
Hak løgene og chilien (fjern kernerne). Kom dem i gryden sammen med 3 spsk olivenolie. Svits til løgene er klare.
Tilsæt gurkemeje, peber, koriander, citronsaft og et drys salt.
Pil kartoflerne og mos dem med en gaffel. Kom krydderiblandingen i og mos med gaflen, indtil kartoflerne er nogenlunde findelt.
Hak nødderne.
Skær granatæblet over og tag forsigtigt kernerne ud af den ene halvdel (pas på det sprøjter en del).
Rør nødder og granatæblekerner i mosen.
Tilsæt lidt fløde, men mosen må ikke blive for blød. Smag til med salt.
Form med hænderne 16-18 ”stænger” af kartoffelmosen. Stængerne skal måle ca. 3 x 7 cm.
Læg kartoflerne på bagepapir på en bageplade. Pensl dem med lidt olivenolie og sæt dem under grillen.
Grill kartoflerne 5 minutter og vend dem. Grill dem ca. 5 minutter på den anden side til overfladen er gylden.
Servér gerne mango/korianderchutney til kartoffelstængerne og en salat med fx perlebyg og bønner eller orientalske ris.
vegetaropskrift, vegetarret, veganeropskrift, veganerret