ramsløgsuppe – en helt vild suppe
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
forårets første vilde suppe
Her er et hit af en supersund forårssuppe. Og så er ingredienserne næsten gratis, hvis du selv samler ramsløg og skvalderkål i naturen.
ramsløgsuppe
100 g løg
2 spsk olivenolie
200 g kartofler
ca. 7 dl grøntsagsbouillon
50 g ramsløg
50 g små nye skud af skvalderkål og/eller brændenælder
1 dl sojafløde eller anden fløde + 4 spsk
50 g cashewnødder eller mandler (kan udelades)
citronsaft
evt. 4 grønne asparges
Hak løgene og svits dem i olien, til de er klare.
Skær kartoflerne i små terninger og kom dem i gryden sammen med bouillonen. Kog løg og kartofler under låg ca. 8 minutter.
Snit de vilde planter og kom dem i gryden. Lad suppen koge op og fjern gryden fra varmen.
Lad suppen afkøle lidt og purér den i blenderen. Tilsæt fløden.
Hak nødder eller mandler fint, fx i persillehakkeren, og kom dem i suppen.
Varm suppen op til kogepunktet og smag den til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Hvis du laver suppen sent på sæsonen, kan du nå at servere den med nye danske asparges.
Læg i givet fald de fire asparges i suppen sammen med nødder/mandler. Du kan evt. skære aspargesene i mindre stykker.
Servér suppen portionsvis. Sæt en spsk fløde på suppen og drys med lidt hakkede nødder/mandler og lidt frisk ramsløg.
se også ramsløgpesto: