græskar med fyld af perlebyg
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
græskar med fyld af perlebyg
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
150 g perlebyg
4 små zapallitos a ca. 300 g (diam. ca. 10 cm) – eller anden type græskar eller squash
20 g tørrede svampe (gerne Karl Johan)
100 g løg
4 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
50 g valnødder
250 g tomater
2 spsk friske timianblade (eller 2 tsk tørret timian)
4 spsk sojafløde eller anden fløde
4 spsk konentreret tomatpasta
Kog byggen i rigeligt vand 15 minutter. Afdryp den.
Skær et ”låg” af græskarrene og udhul dem. Hvis det er mest frugtkød og ikke kerner, så brug det i en suppe.
Udblød svampene 10 minutter.
Hak løg, hvidløg og svampe og svits dem i olien 5 minutter.
Hak valnødderne og tomaterne. Fjern kernerne fra tomaterne.
Rør byggen med fløde og tomatpasta. Tilsæt løg, svampe, valnødder og tomater.
Smag til med salt og peber og fordel fyldet i de fire squash. Hvis der er overskydende fyld, så servér det til græskarrene separat.
Sæt græskarrene i et ovnfast fad med lav kant og læg “lågene” på. Hæld et par cm kogende vand i fadet og sæt det i en 180 grader varm ovn.
Bag squashene ca. 35 minutter.
Servér gerne bagte kartoffelstave til samt en salat med bønner.
De fyldte græskar er klar til at komme i ovnen.