broccolisalat med kantareller og tranebær
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
broccolisalat med kantareller og tranebær
______________________________________________________________________________________________________________________________________________
50 g skalotteløg
1 spsk olivenolie
100 g kantareller
250 g broccoli
1 dl tørrede tranebær
dressing
3 spsk olivenolie
ca. 1 tsk ristet sesamolie
2 spsk citronsaft
4 spsk ristede sesamfrø
Hak løgene og skær kantarellerne i mindre stykker. Svits de to ting i olien et par minutter.
Del broccolien i små buketter, skær stokken i små terninger. Kom broccolien på panden sammen med tranebærrene. Svits kun kort tid, til broccolien skifter farve til mørkere grøn. Afkøl grøntsagerne. Bevar væden fra svitsningen.
Rør en dressing af olivenolie, sesamolie, væden fra svitsningen, citronsaft og sesamfrø. Smag til med salt, peber og måske et nip sukker.
Hæld dressingen over salaten og vend rundt.