aspargessalat med hasselnøddedressing
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
aspargessalat med hasselnøddedressing
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
8 hvide asparges
8 grønne asparges
50 g hasselnødder
en håndfuld friske ærter
brøndkarse
dressing:
4 spsk hasselnøddeolie (evt. olivenolie)
2 spsk limesaft
1-2 tsk sennep
Skræl de hvide asparges. Læg dem i kogende vand tilsat 1 tsk sukker 2 minutter. Tilsæt de grønne asparges og kog dem med 1-2 minutter. Overhæld aspargesene med koldt vand og lad dem afdryppe. Skær hver asparges i tre lige lange stykker.
Skær nødderne i flager og rist dem gyldne på en tør pande.
Rør olie og limesaft sammen med en spsk vand og smag til med sennep, salt og peber. Rør nødderne i.
Læg de kogte asparges på fire tallerkener i et pænt mønster.
Læg dressingen over og drys med ærter og brøndkarse. Giv også gerne salaten lidt friskkværnet peber.
vegetaropskrift, vegetarret, veganeropskrift, veganerret