Kirstenskaarup.dk

mandag

26

august 2013

0

KOMMENTARER

kold aspargessuppe med timian

Skrevet af , Posted in supper

kold aspargessuppe med timian

aspargessuppe med timian

(4 personer)

100 g løg

2 fed hvidløg

4 spsk olivenolie

150 g kartofler

350 g grønne og/eller hvide asparges

8-9 dl grøntsagsbouillon

frisk timian 

ca. 1 1/2 dl plantefløde

citronsaft

salt, friskkværnet peber

 

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare.

Skær kartoflerne i små terninger og tilsæt dem.

Hæld 8 dl bouillon i gryden og bring det i kog. Kog kartoflerne 5-6 minutter.

Skræl de hvide asparges. Skræl evt. grønne asparges nederst på stilkene.

Skær en grøn asparges i tynde strimler med en tyndskræller og læg strimlerne i isvand.

Skær alle aspargeshovederne af i 3-4 cm´s længde. Skær resten af stænglerne i små stykker.

Kom aspargeshoveder og de små stykker i gryden. Lad aspargeshovederne koge med 1 minut og tag dem op. Hæld koldt vand over og afdryp aspargeshovederne.

Lad suppen simre under låg ca. 10 minutter.

Tag gryden af varmen og tilsæt 1 spsk friske timianblade. Lad suppen afkøle lidt og purér den i blenderen sammen med fløden. Tilsæt lidt mere bouillon og/eller fløde, hvis suppen er for tyk.

Smag godt til med salt, peber og citronsaft. Sæt suppen i køleskabet, til den skal serveres.

Servér suppen portionsvis pyntet med aspargeshovederne, strimlerne fra isvandet samt timian.

 

tip

Suppen kan også serveres varm.

I stedet for timian kan du bruge estragon.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.