artiskoksalat med vagtelæg
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
artiskoksalat med æg og radiser
Desværre er det sjældent at finde de små, delikate babyartiskokker i Danmark. Køb dem endelig med hjem, hvis du finder dem i udlandet.
Hvis du ikke kan få de små friske artiskokker, så brug i stedet artiskokker på glas – gerne de grillede.
artiskoksalat med vagtelæg
8 vagtelæg
8 babyartiskokker (eller artiskokker på glas)
4 fed hvidløg
1 håndfuld mynte
1 liter blandede salattyper
1 bdt radiser
dressing:
4 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1 spsk reven skal af en økologisk citron
1 bdt purløg
Kom æggene i kogende vand og kog dem 3 minutter. Læg dem i koldt vand og lad dem afkøle. Pil dem og del dem i to.
Fjern de yderste grove blade fra artiskokkerne. Skræl stilkene. Klip den øverste tredjedel af med en saks.
Skær artiskokkerne i kvarte og gnid dem i citronsaft. Hvis der er nået at komme “skæg” på artiskokbunden, fjernes det først med en skarp kniv.
Læg artskokkerne i en ovnfast form og pensl dem med olie. Skær hvidløgene i skiver og læg dem på artiskokkerne. Drys med mynteblade.
Sæt artiskokkerne under grillen og grill dem til de er gyldne, 6-8 minutter. Afkøl dem.
Læg salaten i et lavt fad. Skær radiserne i skiver.
Læg artiskokker og æg på salaten. Drys med radiserne.
Rør dressingen sammen og smag til med salt, peber og evt. et nip sukker.
Dryp dressingen på salaten og drys med klippet purløg.