varm salat med voksbønner, skalotteløg og oliven
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
varm salat med voksbønner, skalotteløg og oliven
½ kg voksbønner (eller grønne bønner)
100 g skalotteløg
4 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
1 økologisk citron
50 g sorte oliven
4 spsk finthakkede cornichoner
dild
Nip bønnerne og læg dem i kogende vand. Kog dem 4 minutter og afdryp dem. Overhæld dem med koldt vand.
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til de er let gyldne. Tilsæt bønnerne og svits dem, til de er gennemvarme.
Riv 1-2 tsk af skallen på citronen og tilsæt det sammen med 2-3 spsk citronsaft. Drys med salt og friskkværnet peber.
Vend oliven og hakkede agurker i bønnerne og drys med klippet dild.