hummusbøffer m. majs, sorte linser og guacamole
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
bøffer m. majs, linser og guacamole
hummusbøffer
200 g kikærter (evt. 2 dåser)
50 g hakket skalotteløg
4 fed hakket hvidløg
100 g finvalsede havregryn
ca. 2 dl vand
ca. 4 spsk tamari
hvedemel
olie til stegning
200 g sorte linser
4 friske majskolber
bøfferne:
Sæt kikærterne i blød i rigeligt vand natten over. Kog dem i nyt vand ca. 20 minutter. Afdryp dem.
Kom kikærterne i køkkenmaskinen sammen med hakket løg og hvidløg, havregryn, vand og tamari.
Kør maskinen til det hele er findelt. Smag til med tamari og peber.
Læg plantefarsen på et melstrøet smørebræt og form 6 bøffer med en kniv.
Sæt bøfferne i køleskabet en halv times tid.
Vend bøfferne i lidt hvedemel og sæt dem på en pande i godt varm olie. Skru lidt ned for varmen og steg bøfferne gyldne, ca. 5 minutter på hver side.
linserne:
Kog linserne i vand, der dækker, ca. 20 minutter. Afdryp dem.
majsene:
Fjern dækblade og ”hår” fra majsene. Læg dem i kogende vand tilsat et drys salt.
Kog majsene 2-3 minutter og afdryp dem.
guacamole:
Bøffen i burgeren er toppet med tynde skiver af gulerod og radiser. Desuden tallerkensmækker og mayonnaise smagt til med trøffelolie.
tip
Bøfferne egner sig godt som burgerbøffer, så lav evt. ekstra til madpakken.
Hvis du får linser til overs, så brug dem i en salat næste dag.
Bruger du linserne som “fyld” i burgeren?
Og mht kikærterne. Hvad er grunden til den forholdsvis korte kogetid? På de poser jeg køber står der altid de skal koge i 40-60 min.
Og et sidste spørgsmål: kan alle dine burger bøffer (squash, aubergine, kikærte) fryses?
Mvh. Helle
Kære Helle,
Mange tak for din hilsen. Nej, linserne er tænkt til tilbehør.
Jeg koger kikærterne så kort tid, fordi de normalt er møre på det tidspunkt. Jeg ved ikke, hvorfor man tidligere anbefalede den lange kogetid. Men bid i en ært efter 15-20 minutters kogetid, så kan du selv bedømme det. Det er ikke meningen at kikærterne skal koges i “smadder”. Hvis kikærter og bønner har stået på butikkens hylder i årevis, skal de dog normalt koges noget længere. Der er også andre kogetider for bønner.
Hummusbøfferne og squashbøfferne kan fryses. Jeg har ikke forsøgt med de auberginebøfferne, men jeg tror, det er O.K. Lav selv et forsøg med en enkelt bøf. Generelt tåler bøffer, frikadeller og postejer bedre frysning, hvis der er æg i.
God fornøjelse!
Kh Kirsten
Hej igen. Er det 200 gram kogte kikærter?
Hi igen,
Det er 200 g tørrede kikærter, som du sætter i blød.
Kh Kirsten
Tak for hurtigt svar. Havde allerede sat en portion i blød igår, men vejede dem ikke. Er ved at koge dem nu. Ved du hvad de 200 gram tørrede svarer til i kogt form? 😊Mvh. Helle
Vægten bliver cirka fordoblet efter kogning.
Kh Kirsten