wraps – hvedetortilla med fyld
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in frokostretter
wraps -hvedetortillas med fyld
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
200 g hvedemel
50 g fuldkornshvedemel
1 tsk salt
1 1/2 tsk bagepulver
1 spsk olivenolie
ca. 1 3/4 dl varmt vand
Bland de to slags mel godt med salt og bagepulver.
Rør olien i vandet.
Tilsæt vandet i ganske små portioner ad gangen. Rør rundt i melet med en gaffel, indtil dejen kan æltes.
Ælt dejen grundigt. Pres den ud og fold den sammen adskillige gange. Måske skal der bruges lidt mere mel.
Lad dejen hvile 10-15 minutter.
Tril en lang pølse af dejen og del den i 8 lige store stykker. Tril dem til kugler og lad dem hvile endnu 10-15 minutter.
Rul kuglerne ud med en kagerulle til helt tynde tortillas med en diameter på 18-20 cm. Når du mener, du ikke kan få pandekagen tyndere, så giv den et lille ”nøk” mere.
Steg tortillaerne på en godt varm pande. Du behøver ikke at bruge olie.
Steg tortillaerne, til de har mørke pletter på begge sider.
Opbevar tortillaerne under et fugtigt klæde, indtil du skal rulle dem sammen om fyldet. Hvis tortillaerne skal ligge til næste dag, så læg dem i en plasticpose med det fugtige klæde.
forslag til fyld
Moset avocado med sorte bønner (eller kidneybønner) og strimlede, tørrede tomater, salatblade
Grøn hummus med skiver af artiskokker i olie, radicchiosalat
Kogte linser vendt i gulerødder i tændstikstore stykker. Tilsæt sød chilisovs sammen med rosiner og smuldret feta- eller gedeost
Salatblade og hummus, edamamebønner (eller andre bønner) og finthakket peberfrugt og chili
Guacamole, grillet, flået peberfrugt og sorte bønner