Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

fredag

23

august 2013

0

KOMMENTARER

wraps – hvedetortilla med fyld

Skrevet af , Posted in frokostretter

wraps -hvedetortillas med fyld

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


200 g hvedemel

50 g fuldkornshvedemel

1 tsk salt

1 1/2 tsk bagepulver

1 spsk olivenolie

ca. 1 3/4 dl varmt vand


Bland de to slags mel godt med salt og bagepulver.

Rør olien i vandet.

Tilsæt vandet i ganske små portioner ad gangen. Rør rundt i melet med en gaffel, indtil dejen kan æltes.

Ælt dejen grundigt. Pres den ud og fold den sammen adskillige gange. Måske skal der bruges lidt mere mel.

Lad dejen hvile 10-15 minutter.

Tril en lang pølse af dejen og del den i 8 lige store stykker. Tril dem til kugler og lad dem hvile endnu 10-15 minutter.

Rul kuglerne ud med en kagerulle til helt tynde tortillas med en diameter på 18-20 cm. Når du mener, du ikke kan få pandekagen tyndere, så giv den et lille ”nøk” mere.

Steg tortillaerne på en godt varm pande. Du behøver ikke at bruge olie.

Steg tortillaerne, til de har mørke pletter på begge sider.

Opbevar tortillaerne under et fugtigt klæde, indtil du skal rulle dem sammen om fyldet. Hvis tortillaerne skal ligge til næste dag, så læg dem i en plasticpose med det fugtige klæde.


forslag til fyld

Moset avocado med sorte bønner (eller kidneybønner) og strimlede, tørrede tomater, salatblade

Grøn hummus med skiver af artiskokker i olie, radicchiosalat

Kogte linser vendt i gulerødder i tændstikstore stykker. Tilsæt sød chilisovs sammen med rosiner og smuldret feta- eller gedeost

Salatblade og hummus, edamamebønner (eller andre bønner) og finthakket peberfrugt og chili

Guacamole, grillet, flået peberfrugt og sorte bønner


Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.