Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

fredag

23

august 2013

4

KOMMENTARER

artiskokcreme

Skrevet af , Posted in frokostretter

lækkert smørepålæg

artiskokcreme

6-8 artiskokhjerter i olie (ca. 180 g)

3 dl kogte, hvide bønner

10-12 stilke basilikum (eller 2 tsk tørret)

evt. 2 spsk sojafløde eller anden fløde

citronsaft


Jeg foretrækker de grillede artiskokhjerter, som købes på glas og ligger i olie, men du kan også bruge dem på dåse.

Afdryp artiskokhjerterne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en skål sammen med bønnerne og blend dem med stavblenderen (eller brug en køkkenmaskine, hvis du laver en stor portion).

Klip basilikumblade og -stilke i cremen og rør fløden i.

Smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.

artiskokker-i-kurv

tip

Du kan bruge andre kogte bønner i stedet for de hvide.

Du kan også lave cremen helt fra bunden: kog 1-2 artiskokker ca. 20 minutter afhængig af størrelsen. Hiv et af de inderste blade af, for at mærke om artiskokken er mør.

Tag alle bladene af og skrab “kødet” af med en kniv. Skær “skægget” af bunden og skær bunden i mindre stykker. Gå derefter frem som i opskriften ovenfor.


Share

4 Kommentarer

  1. Anni
  2. Anja Godt-Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.