Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

søndag

4

januar 2015

0

KOMMENTARER

stærk start på det nye år

Skrevet af , Posted in Ugens tema

6. janar 2015

 

den nye bog er på trapperne

grydebrød forside

Nu er min nye bagebog trykt. Bogen handler, ligesom “Verdens bedste brød”, der udkom i 2014, om at bage i gryde med dej, der ikke skal æltes. Det er en genial metode. Ingen kan mislykkes!

“Det æltefri grydebrød” er en udvidet udgave af “Verdens bedste brød”, både i format og indhold. Den nye bog indeholder dobbelt så mange opskrifter som den gamle, og den er i butikkerne i løbet af en uge eller to.

 


5. januar 2015

 

en frisk – og stærk – start på det nye år

spidskålssalat

Efter en dejligt lang jule- og nytårsferie starter det nye år for alvor i dag.

Der skal salat med i madpakken til frokosten. Der skal salat til aftensmaden, og kroppen skal rustes til endnu en mørk måned, selv om lyset ER på vej.

Spidskål fås året rundt, og det er blevet en kål, som de fleste danskere har taget til sig, sprød og lækker som den er. Her har salaten fået et orientalsk touch med sesam og chili.

Se opskriften her.

 


4. januar 2015

 

kloden kalder. Giv dit bidrag: spis grønt

kirsten.palma m tekst


 

masser af chili og grønt i Palma

kirsten-m-chili

Da jeg i sidste uge var på Mallorca, glædede jeg mig især over vældoradoet af chili og det enorme udvalg af friske grøntsager på det store marked midt i Palma.

I København har vi heldigvis fået Torvehallerne med et stort udvalg af grøntsager, men det blegner alligevel i sammenligning med et sydeuropæisk marked. Og økologi er der desværre ikke meget af nogen af stederne. Jeg sender en venlig tanke til Aarstiderne, der bringer lige til døren, og COOP, der nu sætter prisen ned på alle økologiske varer. Godt gået!

 

fra markedet i Palma

DSC_0066

 

chili øger forbrændingen 
chili.tørrede

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her i januar skal der både spares og brændes kalorier af. Begge dele er der mulighed for i den ret, jeg kalder Texas pilaff. Nogle af jer kender den måske, for den er ikke helt ny. Til gengæld er den både billig, sund, lækker og kalorievenlig.

 

texas pilaff

texas-pilaff-2

Se opskriften her.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.