salat m edamamebønner og kapersdressing
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
edamamebønner
Sojabønnen edamame fås nu økologisk. Du finder den frossen i supermarkedet.
Edamamebønner kan erstattes af hestebønner. De mange sække med hestebønner på billedet har jeg taget på markedet i Teheran i Iran.
.
salat med edamamebønner og kapersdressing
lidt arametang (kan udelades)
50 g solsikkerkerner
1 forårsløg
1 stor squash
200 g tomater
100 g edamamebønner eller hestebønner
dressing:
4 spsk olivenolie
2 spsk limesaft
1-2 tsk dijonsennep
3 spsk hakkede kapers
Hæld kogende vand på tangen og lad den stå en halv times tid. Brug kun en lille smule. Tangen svulmer op, når den udblødes.
Rist solsikkekernerne gyldne på en tør pande. Sæt dem til side.
Skær forårsløget i tynde ringe.
Høvl squashen i tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern.
Skær tomaterne i terninger og fjern kernerne.
Bland squash, løg og tomater med solsikkekerner og edamamebønner. Afdryp tangen og tilsæt den.
Rør dressingen sammen og tilsæt kapers. Smag til med salt, peber og sennep – og evt. et nip sukker.
Hæld dressingen over salaten og vend rundt.
arametang dijonsennep edamamebønner forårsløg hestebønner Iran kapers kapersdressing limefrugt olivenolie salat med squash solsikkekerner squash squashsalat med hestebønner tang tomater