spanske tortillaer med kartofler
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
tortillaer i portionsstørrelse
En tortilla er egentlig en flad pandekage af majs, som stammer fra Sydamerika. Men i Spanien kalder man en æggekage med kartofler for tortilla.
Tortilla er en af de nemmeste og hurtigste retter, der findes. Tortilla kan steges på en pande, men jeg har valgt at bage den i portionsforme i ovnen.
spanske tortillaer med kartofler
25 g skalotteløg
4 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1/2 kg kartofler
4 spsk hakkede tørrede tomater
3-4 grønkålsblade (kan udelades)
4 æg
1 dl sojafløde eller anden fløde
Hak løg og hvidløg. Svits dem i olien til løgene er klare.
Skær kartoflerne i meget tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern.
Grønkålsbladene har jeg foret bageformene med, men de er ikke nødvendige. Hvis du vælger at bruge grønkål, så klip kålen fri af ribberne. Læg kålen i en skål og overhæld den med kogende vand. Lad bladene stå nogle minutter, til grønkålen er blød.
Smør fire små ovnfaste forme (eller én stor) og læg kålen i bunden og op ad siderne.
Pisk æg og fløde sammen og tilsæt et drys salt og peber. Bland løg og hvidløg i.
Læg halvdelen af kartoflerne i formene og læg de tørrede tomater ovenpå. Hæld halvdelen af æggemassen over kartofler og tomater.
Læg resten af kartoflerne i formene og hæld resten af æggemassen over.
Bag tortillaerne i en 200 grader varm ovn ca. 30 minutter. Overfladen skal være gylden.
Servér fx en salat med quinoa til tortillaerne.
quinoasalat med pestodressing
Se opskriften her.
quinoasalat med sennepsdressing
Se opskriften her.
Uhmmmm den skal prøves og smages.
Knus Wanda
Ja, du må øve dig på den spanske mad inden turen.
Kh Kirsten
Hvad bruger du de sauterede hakkede løg og hvidløg til, når de ikke skal i tortillaen?!!!. Venlig hilsen Pia
Uhhhh, det var vist en smutter! Tusind tak, Pia, fordi du gjorde mig opmærksom på dét!
Kh Kirsten