Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

onsdag

7

januar 2015

4

KOMMENTARER

spanske tortillaer med kartofler

Skrevet af , Posted in hovedretter

 

 tortillaer i portionsstørrelse

tortillas.2

En tortilla er egentlig en flad pandekage af majs, som stammer fra Sydamerika. Men i Spanien kalder man en æggekage med kartofler for tortilla.

Tortilla er en af de nemmeste og hurtigste retter, der findes. Tortilla kan steges på en pande, men jeg har valgt at bage den i portionsforme i ovnen.

 

spanske tortillaer med kartofler

25 g skalotteløg

4 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

1/2 kg kartofler

4 spsk hakkede tørrede tomater

3-4 grønkålsblade (kan udelades)

4 æg

1 dl sojafløde eller anden fløde

 

tortillas tortillas.1

Hak løg og hvidløg. Svits dem i olien til løgene er klare.

Skær kartoflerne i meget tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern.

Grønkålsbladene har jeg foret bageformene med, men de er ikke nødvendige. Hvis du vælger at bruge grønkål, så klip kålen fri af ribberne. Læg kålen i en skål og overhæld den med kogende vand. Lad bladene stå nogle minutter, til grønkålen er blød.

Smør fire små ovnfaste forme (eller én stor) og læg kålen i bunden og op ad siderne.

Pisk æg og fløde sammen og tilsæt et drys salt og peber. Bland løg og hvidløg i.

Læg halvdelen af kartoflerne i formene og læg de tørrede tomater ovenpå. Hæld halvdelen af æggemassen over kartofler og tomater.

tortillas-3

Læg resten af kartoflerne i formene og hæld resten af æggemassen over.

Bag tortillaerne i en 200 grader varm ovn ca. 30 minutter. Overfladen skal være gylden.

Servér fx en salat med quinoa til tortillaerne.

 

quinoasalat med pestodressing

 quinoasalat-m-pesto-1

Se opskriften her.

 

quinoasalat med sennepsdressing

quinoasalat-m-gulerod-og-broc

Se opskriften her.

 

Share

4 Kommentarer

  1. Wanda
  2. Pia Halkjær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.