sommersuppe med nye kartofler, asparges og ærter
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in festmad, forretter, supper
.
en skøn sommersuppe
Nye kartofler og friskbælgede ærter passer perfekt sammen. Jeg har også tilsat lidt asparges i suppen, men når sæsonen er forbi, må man undvære dem. Tilsæt i givet fald lidt flere ærter og/eller skiver af squash.
Men lige nu er det højsæson for de nye kartofler og aspargesene.
quinoa
er et lille korn med mange proteiner. Sammen med plantefløde, ærter og kartofler får man et rigtig godt skud protein. Læs mere om quinoa her.
sommersuppe med nye kartofler, asparges og ærter
50 g skalotteløg
2 spsk olivenolie
50 g sort eller rød quinoa
6-8 dl grøntsagsbouillon
400 g nye kartofler
100 g tynde grønne asparges (kan udelades)
100 g bælgede ærter
1-1 ½ dl havrefløde eller anden fløde
1 bdt persille
evt frisk estragon
Hak løget og svits det i olien, til det er klart.
Skyl quinoaen og tilsæt den sammen med bouillonen. Læg låg på gryden og lad suppen simre 15 minutter.
Skær kartoflerne i skiver og tilsæt dem. Kog suppen yderligere 5 minutter.
Skær aspargesene og 2-3 cm lange stykker og kom dem i suppen sammen med ærterne. Lad suppen koge op og sluk for varmen.
Tilsæt fløde efter smag, når kartoflerne er møre. Hak persillen og rør den i suppen. Smag godt til med salt og peber.
Varm suppen op til kogepunktet, hvis du vil servere den varm – eller lad den afkøle og servér den kold.
Du kan evt. også tilsætte frisk estragon.
.
.