små hapsere til terrassen – eller sejt smørrebrød til studentergildet
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in festmad, forretter, frokostretter, smørrebrød, Uncategorized
.
små hapsere til sommerfesten
Glædelig midsommer!
Der er mange ting at fejre, det kan være de nyudklækkede studenter, men det kan også være glæden over, at sommeren er kommet med mulighed for at nyde et glas bobler udendørs på altanen, i haven, på terrassen eller på stranden. Og så må der gerne være et par lækre hapsere at nyde til det gode glas.
Her er det tynde skiver af agurk rullet omkring en teskefuld cashewcreme (med eller uden røgsmag), se nedenfor, og pyntet med et par skiver radiser og en oliven uden sten.
.
indiske løgfritter
Indiske løgfritter er en anden og lidt mere eksotisk snack.
.
små snacks med vandmelon og feta
Disse små snacks med vandmelon er læskende på en varm sommerdag.
.
et glas mynte-lemonvand gør også godt i varmen
.
hvad serverer man til studentergildet? smørrebrød selvfølgelig
Det er tid for studenterfester. Og så må der gerne være noget, der mætter lidt mere.
Der er meget at fejre for de unge, og de skal selvfølgelig beværtes med det lækreste af det lækre!
Plantebaseret smørrebrød er blevet hipt blandt unge. Efter at have været glemt i en del år, er smørrebrød nu igen blevet in. Selvfølgelig i en plantebaseret udgave. Derfor er det oplagt at servere nyt og opdateret smørrebrød til årets studenter.
Her er det den gode gamle klassiker, sommersalat, der får solen til at skinne, selv på en gråvejrsdag.
Smør et stykke rugbrød med cashewcreme, se opskrift nedenfor, smagt til med flydende røg (købes i specialbutikker eller på nettet). Vær forsigtig med den flydende røg. Start med at smage til dråbevis, da man nemt får for megen røgsmag, og så bliver cremen lidt bitter.
Du kan bruge købt plantebaseret smøre”ost” i stedet for cashewcremen.
Rør fint hakket agurk og radiser i cremen/”osten”. Pynt med mere agurk og flere radiser, og drys med klippet purløg.
.
cashewcreme
100 g cashewnødder
1-2 dl havrefløde
2 spsk kapers
salt, friskkværnet peber
Hæld kogende vand over cashewnødderne og lad dem stå en halv times tid.
Blend cashewnødder, fløde og kapers. Nødderne skal være helt findelte.
Vurdér konsistensen og smag til med salt og peber.
.
avocadomad med frugt, ærter og sprødt knas på toppen
Disse lækre madder er smurt med cashewcreme, se ovenfor, samt moset avocado.
På toppen er skiver af æble eller pære drysset med friske ærter og ristede boghvedekerner.
.
.
mere end 100 ideer til moderne smørrebrød
Hvis du også er hoppet med på den nye trend med grønt smørrebrød, finder du masser af ideer i min nye bog “Grønt smørrebrød”. Her er både forslag til et par flade og højtbelagt med masser af pynt og knas på toppen.
“Grønt smørrebrød” er også en oplagt studentergave.
Bogen fås hos den lokale boghandler eller hos Saxo.com.
.
Hvor meget “røg” skal der ca. i cashewcremen?😊🌱
Kære Elise,
Du skal starte dråbevis med den flydende røg. Smagen bliver let for kraftig. Jeg skriver det lige ind i forklaringen.
God fornøjelse.
Kh Kirsten
Søde Kirsten
De der asparges terrier er helt vidunderlige 😊. Jeg har spist dem både varme og kolde. Begge dele skønne. Jeg skal dog arbejde lidt med at få dem til at hænge sammen 😄
Kærlig hilsen Signe
Kære Signe,
Dejligt at du kan lide de små terriner. Tusind tak.
Og du har ret: de hænger ikke let sammen. Derfor gør jeg en del ud af at forklare om rigelig “smøring” etc. Jeg håber, det lykkes med erfaringen!
Kh Kirsten