sennepsmarinerede bønner
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in tilbehør
sennepsmarinerede bønner
½ dl olivenolie
2-3 spsk citronsaft
ca. 1 spsk grov dijonsennep
½ l kogte, hvide bønner
50 g nicoise oliven
en håndfuld basilikumblade
Bønnerne på billedet er hjembragt friske fra Italien. Og det er igen mine gode venner, Mette og Hans, der har været så betænksomme. Når de kommer hjem efter en tur til deres dejlige sted i Norditalien, vanker der tit en lille godbid til mig.
Og jeg bliver lige høj hver gang! Tænk at der kan være SÅdan en forskel i madkvalitet.
Har du ikke mulighed for at få bud til Italien – eller selv skal derned – må du bruge de tørrede hvide bønner, og det går også fint. Se om udblødning og kogning af bønner her.
Rør olien med citronsaft og smag til med sennep, salt og peber – måske også lidt mere citronsaft og et nip sukker. Dressingen skal være markant.
Hæld dressingen over bønnerne (de må gerne være varme og nykogte). Læg bønnerne i en tildækket skål og lad dem stå nogle timer, gerne til næste dag. Vend rundt i dem engang imellem.
Smag til igen og bland bønnerne med oliven og iturevne basilikumblade.