savoypandekager med kokosgrøntsager
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
savoypandekager med kokosgrøntsager
_________________________________________________________________________________________________________________________________
pandekager:
200 g speltmel
godt 3 dl vand
2 æg
8 blade af savoykål
olie til stegning
grøntsager:
400 g gulerødder
400 g broccoli
250 g spidskål eller hvidkål
2-3 dl kokosfløde eller soja quisine
ca. 2 tsk rød thailandsk karrypasta
citronsaft
Rør dejen til pandekagerne: pisk melet ud i 3 dl vand og rør æggene i et ad gangen. Tilsæt et drys salt.
Lad dejen hvile et kvarters tid.
Læg kålbladene i kogende vand og damp dem ca. 3 minutter. Afdryp dem og skær det groveste af midterribben væk.
Vurdér om der skal lidt mere vand i pandekagedejen.
Steg 8 pandekager på en godt varm pande. Hæld dejen på panden og læg straks et kålblad ovenpå. Steg pandekagerne gyldne på begge sider.
Kokosgrøntsager
Skær gulerødderne i skiver og del broccolien i buketter. Skær kålen i terninger.
Varm kokosmælk eller sojafløde op i en gryde. Opløs karrypastaen i væden.
Tilsæt grøntsagerne og lad dem simre 4-5 minutter.
Smag til med salt og citronsaft – og måske et nip sukker.
Server grøntsagerne til pandekagerne – eller rul fyldet ind i dem.
tip
Hvis du ikke spiser æg, kan du i stedet tilsætte 3 spsk sojamel eller 3-4 spsk hørfrøskum.
Karrypastaen kan du købe i orientalske butikker. Hvis du ikke har en sådan i nærheden, så svits i stedet 2-3 tsk karry i lidt olie, inden du hælder fløden i gryden.