salat caprese – tomat og mozzarella
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter, frokostretter, salater
salat caprese – tomat og mozzarella
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
4 store bøftomater
100 g mozzarellaost
4 spsk basilikumpesto
frisk basilikum
evt. 4 tynde træpinde
Den italienske forret bliver bedst, hvis du kan finde solmodne bøftomater, men andre slags tomater kan sagtens bruges.
Salat caprese serveres normalt som skivede tomater på et fad med mozzarellaost og basilikumblade på toppen. Salaten dryppes med olivenolie.
Jeg har imidlertid opgraderet salaten lidt og lavet en ”opretstående” model samt tilføjet basilikumpesto.
Det er muligt at købe basilikumpesto på glas, men som regel smager den ikke særlig godt. Du kan selv lave pestoen, se her. Lav ½ portion til denne salat.
Skær hver tomat i 4 skiver.
Skær 12 skiver af mozzarellaen.
Læg tomaterne sammen med osten imellem og dryp med lidt pesto mellem hvert lag.
Servér salaten med frisk basilikum.
Sæt evt. en tynd træpind gennem tomaterne. Så er du sikker på, at de ikke vælter.
Solmodne bøftomater gør sig bedst i salat caprese.