salat af perlebyg med pistacienødder og tranebær
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
en salat med bid i
salat af perlebyg med pistacienødder og tranebær
4 dl perlebyg (eller perlerug eller perlespelt)
150 g små broccolibuketter
1 dl tørrede tranebær
½ dl hakkede pistacienødder
dressing:
2 spsk sesamolie
1 spsk ristet sesamolie (kan udelades)
1-2 spsk citronsaft
1 fed hvidløg
1/2-1 spsk sennep
1 spsk finthakket rødløg
Kog de hele korn i vand, der dækker. Tilsæt et lille drys salt og kog kornene ca. 15 minutter. Bid i et par korn efter 12-13 minutters forløb for at mærke, om de er møre. Kornene må gerne være ”al dente”. Afdryp kornene og afkøl dem.
Læg broccoli og tranebær i en skål og hæld kogende vand på, så det dækker. Afdryp broccoli og tranebær efter 2-3 minutters forløb. Afkøl dem.
Bland alle ingredienserne til salaten.
Rør dressingen sammen og smag til med citronsaft, sennep, salt og peber. Hæld dressingen over salaten og vend rundt.