rodfrugtlasagne med tomatpesto
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
rodfrugtlasagne med tomatpesto
____________________________________________________________________________________________________________________________________
tomatpesto:
50 g tørrede tomater
1 dl vand
½ dl pinjekerner
2 spsk kapers
½ dl olivenolie
400 g selleri
250 g søde kartofler
250 g gulerødder
200 g pastinakker
200 g kartofler
50 g valnødder
2 dl soja- eller anden fløde
½ dl tamari
ca. 1 spsk tørret timian
Skær tomaterne i mindre stykker og læg dem i 1 dl vand et par timer.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.
Purér tomaterne med vand, kapers og olie. Rør evt. lidt mere vand eller olie i – afhængig af temperament og taljemål.
Hak pinjekernerne og rør dem i pestoen. Smag til med salt og peber.
Skær alle grøntsagerne i tynde skiver. Det er bedst at bruge et mandollnjern. Gulerødder og pastinakker skæres på den lange led.
Hak valnødderne groft.
Rør fløden med tamari.
Læg rodfrugterne lagvis i et lavt ovnfast fad. Smør pesto på hvert lag og drys med timian og valnødder. Dryp med fløden.
Læg et lag kartofler øverst og smør fløde ud over kartoflerne.
Læg folie over fadet og sæt det i en 190 grader varm ovn 20 minutter. Fjern folien og bag rodfrugterne færdige endnu ca. 20 minutter.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________
vegetarret, vegetaropskrift, veganerret