græskarsuppe med abrikoser og pinjekerner
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
græskarsuppe med abrikoser og pinjekerner
græskarsuppe
2 spsk pinjekerner
2 tsk karry
2 tsk kanel
2 tsk kardemomme
2 tsk papirka
4 spsk olivenolie
100 g løg
4 fed hvidløg
8 tørrede, usvovlede abrikoser
1 ½ dl røde splitlinser
6-8 dl grøntsagsbouillon
½ kg græskar
evt. 1-2 dl soja- eller piskefløde
citronsaft
frisk mynte
Rist pinjekernerne gyldne i en tør gryde. Sæt dem til side.
Svits krydderierne i olien et øjeblik.
Hak løg, hvidløg og abrikoser og kom dem i gryden. Svits til løgene er klare. Tag 2 spsk fra og sæt dem til side til serveringen.
Kom linserne og bouillonen i gryden. Bring suppen i kog og lad den simre under låg 10 minutter.
Skær græskarret i terninger og tilsæt dem. Lad suppen simre endnu 10 minutter.
Purér suppen i blenderen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt bouillon og/eller fløde til konsistensen er passende.
Smag til med salt, krydderier og citronsaft.
Servér suppen portionsvis.
Hvis du har et meget stort græskar, kan du også servere suppen i et halvt græskar som på billedet.
Læg lidt af løg/abrikosblandingen på toppen og drys med de ristede pinjekerner og mynte.