radicchio/pomolosalat m chili/korianderdressing
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
sødt og bittert i salaten
radicchio/pomolosalat m chili/korianderdressing
½ pomolofrugt (kan erstattes af 3 clementiner)
1 mangofrugt
1 radicchiosalat
2 forårsløg
1 spsk finthakket skalotteløg
1 dl cashewnødder
1 bdt koriander
dressing
4 spsk sesam- eller olivenolie
2 spsk lime- eller citronsaft
1 fed hvidløg
1-2 spsk tamari (soja)
½-1 rød chili
evt. 1 spsk hakket korianderrod
Del pomoloen og tag kødet ud af hinderne. Skær det i mindre stykker. Skær mangofrugten i terninger eller stave.
Snit salaten og forårsløgene. Bland de fire ting med skalotteløgene.
Rist nødderne gyldne på en tør pande.
Snit korianderen. Hvis der er rødder på planterne, så hak en lille smule til dressingen.
Rør en dressing af olie, citrussaft, presset hvidløg og tamari.
Hak chilien fint (fjern kernerne). Rør chilien i dressingen og tilsæt evt. også hakket korianderrod.
Hæld dressingen over salaten og vend rundt. Drys med koriander og ristede nødder.
tip
Du kan skifte radicchiosalaten ud med 1/2 lille fintsnittet rødkålshoved. Så får du en eksotisk salat til julebordet.