pandekager med ratatouille
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
pandekager med fransk fyld
pandekager med ratatouille
pandekager:
125 g hvedemel
50 g spelt- eller fuldkornshvedemel
3 1/2 dl mælk, sojamælk eller vand
1 tsk salt
3 æg
2 spsk olie + olie til stegning
ratatouille:
100 g løg
4 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
1 stor aubergine
250 g squash
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1/2 kg tomater
1/2 spsk tørrede provenceurter
en håndfuld friske basilikumblade
Pisk de to slags mel ud i væden. Tilsæt saltet og pisk æggene i et ad gangen. Rør olien i og lad gerne dejen stå en halv times tid, inden der bages pandekager af den.
Bag ca. 12 tynde pandekager og hold dem varme.
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien.
Skær auberginen og squashene i små tern. Skær stilken af peberfrugterne og fjern kernerne. Skær peberfrugterne og tomaterne i tern.
Steg auberginen sammen med løgene ved rask varme 3-4 minutter. Måske må der tilsættes lidt mere olie.
Kom squash, peberfrugter, tomater, tørrede urter og basilikum i gryden. Drys med lidt salt, peber og sukker. Lad ratatouillen simre under låg 15-20 minutter. Tilsæt evt. lidt væde.
Smag til og fordel fyldet i pandekagerne. Fold dem sammen og drys med lidt mere frisk basilikum.
tip
Hvis du ikke spiser æg og mælk, så bag de indiske pandekager, dosaer, af sojamel og rismel.