Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

fredag

4

august 2023

0

KOMMENTARER

mød madpakkesæsonen med en lækker pakke

Skrevet af , Posted in frokostretter, madpakke, pålæg, smørrebrød

.

lad madpakken forgylde frokostpausen

Efter en sommer med masser af både sol og regn, starter arbejds- og skolelivet igen. Jeg håber, ferien har været god og livgivende.

Selv om ferien har været dejlig, kan man godt glæde sig til det helt almindelige hverdagsliv, som nu så småt starter i de kommende dage. Og i en helt almindelig hverdag spiller madpakken en stor rolle. Den lyser op midt på dagen og må gerne være både lækker, overraskende og sund.

.

magiske madpakker

Frokostpausen er et dejligt afbræk på dagen. Er man så heldig, at nogen smører ens madpakke, er det spændende at lukke op og se, hvad der gemmer sig af lækkerier i madkassen i dag. En madpakke kan være en fin og diskret kærlighedserklæring. Måske med lidt til den søde tand og en lille seddel med en kærlig hilsen.

Jeg har her ideer til flere slags smørepålæg, som er det, der er mest praktisk til madder, der skal transporteres i en madpakke.

Ovenfor er det en edamamecreme med nødder og spidskommen.

Se opskriften her.

,

gule ærter er andet end en suppe

De proteinrige, tørrede gule ærter kan også blive til lækkert smørepålæg.

Se opskriften her. Her finder du også to andre typer smørepålæg, se fotoet nedenfor.

.

tre gode madder til madpakken

Her er tre madder, som er nemme at transportere: bagest et stykke med leve(r)postej, et stykke med edamamecreme og et stykke med spread af gule ærter.

.

den højtelskede klassiker

Ingen madpakke uden postej! Hos mig hedder det leve(r)postej, og den kan laves på utallige måder. Det kan være den klassiske “Stryhn-gå-hjem-og-læg-dig-postej”, eller det kan være en skive bagt “protein”postej som på billedet, se opskriften her.

.

“crab” cakes – en af mine yndlinge

Disse krabbefrie krabbekager, som de kaldes på engelsk, er en af mine absolutte favoritter – både som middagsmad og som pålæg i madpakken.

Se opskriften her.

.

den gode gamle leve(r)postej-mad

Plantepostej kan laves på mange måder. Her er en udgave pyntet med marinerede agurker.

Se opskriften her.

.

en klassisk kartoffelmad

Nye kartofler er lækre som pålæg. Og en kartoffelmad kan pyntes med næsten hvad som helst. Her har jeg smurt brødet med hummus og drysset kartoflerne med sorte sesamfrø, kogte, ristede kikærter og koriander.

.

hummus og avocado – to sikre vindere

Denne mad er smurt med rødbedehummus og toppet med skiver af avocado. Begge dele hører til plantespisernes absolutte smørrebrøds-favoritter.

På toppen er frisk salvie, lidt tørret chili og sorte sesamfrø.

.

husk frugtmadderne

En frugtmad i madpakken er en dejlig “dessert”. Især børn er glade for frugtmadderne.

Disse madder er smurt med cashewcreme og pyntet med skiver af nektariner, bananer og blåbær. Der er drysset med mynteblade og revet chokolade.

.

cashewcreme

100 g cashewkerner

ca. 1 dl  plantefløde

rørsukker eller sirup

 

Hæld kogende vand over cashewkernerne og lad dem udbløde 10-12 timer.

Blend nødderne sammen med ca. 1 dl fløde, til de er helt findelte, og massen er cremeagtig. Tilsæt evt. mere plantefløde, til konsistensen er passende.

Smag til med sukker eller sirup.

.

mange flere ideer til sunde og lækre madpakker

.

smørrebrød – højt- og lavtbelagt

I bogen om plantebaseret smørrebrød er der masser af ideer til højt belagt smørrebrød (som ikke egner sig til madpakken) men også mange forslag til smørepålæg og andet, som vil vække glæde i enhver madpakke.

Normalpris kr. 249,95. I øjeblikket sælges bogen hos Saxo for kr. 209,95. Se mere om bogen her.

.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.