Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

tirsdag

27

august 2013

0

KOMMENTARER

mandelfarserede squash

Skrevet af , Posted in hovedretter

mandelfarserede squash

squash m mandelfars.1

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

squash m mandelfyld.4

squash m mandelfars.2

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

100 g røde linser

50 g skalotteløg

4 fed hvidløg

50 g mandler

4 spsk hakket persille

2 spsk fintsnittet rosmarin

2-4 spsk tamari (soja)

1 æg

ca. 30 g finvalsede havregryn

ca. 30 g mel

2 lange squash

cocktailpinde

olivenolie

 

Lav først mandelfarsen: kog linserne i dobbelt mængde vand ca. 10 minutter. Prøv om linserne er møre og afdryp dem, hvis der er mere væde tilbage. Afkøl linserne.

Hak løg, hvidløg og mandler fint.

Rør de tre ting i linserne sammen med krydderurter og tamari. Smag til med peber og evt. mere tamari. Rør ægget i.

Tilsæt 25 g havregryn og det meste af melet. Lad farsen stå ca. 10 minutter.

Vurdér konsistensen og kom evt. flere havregryn eller mere mel i, hvis farsen ikke er fast nok. Den skal være temmelig fast.

Høvl 24-28 skiver på den lange led af squashene.

Læg en spsk fyld på den brede ende af hver squashskive og rul skiverne sammen. Sæt en cocktailpind i hver rulle og kom rullerne i en oliesmurt bageform.

.

squash m mandelfars rå

.

Pensl rullerne med lidt olie og bag dem i en 190 grader varm ovn ca. 25 minutter.

Giv fx pistaciepesto og kartoffel”kage” til.

.

kartoffelkage.4_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.