mandelfarserede squash
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
mandelfarserede squash
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
100 g røde linser
50 g skalotteløg
4 fed hvidløg
50 g mandler
4 spsk hakket persille
2 spsk fintsnittet rosmarin
2-4 spsk tamari (soja)
1 æg
ca. 30 g finvalsede havregryn
ca. 30 g mel
2 lange squash
cocktailpinde
olivenolie
Lav først mandelfarsen: kog linserne i dobbelt mængde vand ca. 10 minutter. Prøv om linserne er møre og afdryp dem, hvis der er mere væde tilbage. Afkøl linserne.
Hak løg, hvidløg og mandler fint.
Rør de tre ting i linserne sammen med krydderurter og tamari. Smag til med peber og evt. mere tamari. Rør ægget i.
Tilsæt 25 g havregryn og det meste af melet. Lad farsen stå ca. 10 minutter.
Vurdér konsistensen og kom evt. flere havregryn eller mere mel i, hvis farsen ikke er fast nok. Den skal være temmelig fast.
Høvl 24-28 skiver på den lange led af squashene.
Læg en spsk fyld på den brede ende af hver squashskive og rul skiverne sammen. Sæt en cocktailpind i hver rulle og kom rullerne i en oliesmurt bageform.
.
.
Pensl rullerne med lidt olie og bag dem i en 190 grader varm ovn ca. 25 minutter.
Giv fx pistaciepesto og kartoffel”kage” til.
.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________