bagte “roset”kartofler
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in tilbehør
bagte “roset”kartofler
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
1 kg gamle kartofler
50 g skalotteløg
6 fed hvidløg
olivenolie
frisk rosmarin
.
Skrub kartoflerne helt rene, men skræl dem ikke.
Høvl kartoflerne til ca. 2 mm tynde skiver på et mandolinjern.
Skær skalotteløg og hvidløg i skiver.
Læg kartoflerne i lag i et pænt mønster i en smurt bageform. Læg løg og hvidløg mellem hvert lag og drys med salt og peber.
Pres ”kagen” sammen med en spatel og pensl overfladen med olie.
Bag kartoflerne i en 190 grader varm ovn 25-30 minutter. Læg folie over formen, hvis kartoflerne bliver for mørke.
Lad formen stå endnu 10 minutter i ovnen, efter at den er slukket.
Drys med fintklippet rosmarin.
.
tip
Dette tilbehør af kartofler er en lækker måde at anvende de sidste gamle kartofler på.
Kartoffel”kagen” kan spises varm eller kold.
.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________