linsesuppe med indiske krydderier
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
linsesuppe med indiske krydderier
Denne suppe er supernem og meget mættende. Du får rigtig gode proteiner, hvis du serverer et stykke brød til.
Det er de stærke sager på toppen, der virkelig giver suppen karakter.
.
50 g løg
100 g porre
4 fed hvidløg
2 spsk kokos- eller olivenolie
2 tsk gurkemeje
2 spsk hakket ingefær
100 g pastinak (kan erstattes af kartofler eller persillerod)
200 g kartofler
200 g gulerødder
200 g røde linser
1 l grøntsagsbouillon
citronsaft
evt. planteyoghurt
evt. koriander
stærkt på toppen:
2 tsk sorte sennepsfrø
2 tsk spidskommenfrø
snittet chili efter smag (kan udelades)
2 fed hakket hvidløg
2 spsk kokos- eller olivenolie
Snit løg, porre og hvidløg. Svits dem i olien og tilsæt gurkemeje og ingefær. Svits et par minutter.
Skær grøntsagerne i terninger og kom dem i gryden sammen med linser og bouillon. Læg låg på gryden og kog suppen ca. 30 minutter.
Purér suppen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt mere bouillon, hvis den er for tyk. Smag godt til med citronsaft samt salt og peber.
Rist de to slags frø på en tør pande, til de ”springer”.
Hæld olien ved og tilsæt chili (uden kerner) og hvidløg. Svits til hvidløgene er let gyldne.
Servér suppen portionsvis, evt. med lidt yoghurt. Sæt en teskefuld af sennepsolien på suppen og drys evt. med hakket koriander.