kokospaneret blomkålssteak med karrysovs og sprøde kikærter
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in festmad, hovedretter
.
blomkålsbøf med mild kokos og stærk karry
Blomkålen konkurrerer med sellerien om at være på menuen, når animalsk baserede restauranter serverer plantemad.
Det kan man kun glæde sig over, men nogle er blevet lidt trætte af de to evindelige gengangere. Alligevel kommer her mit bud på en blomkålsbøf med masser af smag af både mildt og stærkt.
.
sorte kikærter
Som proteinkilde har jeg valgt sorte kikærter, som er ristet med varme krydderier og blandet med små terninger af tørrede abrikoser.
Du kan selvfølgelig bruge de almindelige brune kikærter – og du kan også erstatte kikærterne med dine foretrukne bønner, linser eller quinoa.
.
blomkål og karry er et godt match
Den stærke karrysovs passer godt til den milde blomkål med den sødlige kokospanering.
.
kokospaneret blomkålssteak med karrysovs og sprøde kikærter
(4 personer)
1 mellemstort blomkål
4-5 spsk kikærtemel
salt, friskkværnet peber
kokosmel (kan erstattes af finthakkede mandler eller nødder)
olivenolie
sovs:
4 spsk smørbar eller olivenolie
1-2 tsk karry + evt. lidt gurkemeje
4 spsk hvedemel
2-3 dl grøntsagsbouillon
ca. 2 dl plantefløde
kikærter:
2 dåser (evt. sorte) kikærter a 400 g
1 spsk spidskommenfrø
1 tsk knust kardemomme eller tørret ingefær
6 tørrede abrikoser (kan erstattes af tranebær eller rosiner)
frisk koriander
Skær ca. 8 skiver af blomkålshovedet. Læg dem på bagepapir på en bageplade.
Rør kikærtemelet med vand til en tyk jævning. Tilsæt lidt salt og peber.
Smør jævningen på oversiden af blomkålsstykkerne (det er kun oversiden, der paneres). Drys med rigeligt kokosmel, så overfladen er helt dækket. Dryp med lidt olivenolie.
Afdryp kikærterne godt og læg dem i en bageform. Drys med spidskommen og kardemomme samt et drys salt og peber. Dryp med lidt olie. Vend godt rundt i kikærterne.
Sæt pladen med blomkålen og formen med kikærterne i en 200 grader varm ovn i 10 minutter.
Tag kikærterne ud og tjek om de er sprøde. Hvis ikke, må de have lidt mere tid i ovnen.
Hak abrikoserne fint og bland dem i kikærterne.
Tænd for grillen og lad blomkålen blive gylden.
Varm fedtstoffet til sovsen op i en gryde. Brænd karryen af og tilsæt melet.
Bag sovsen op med bouillon og fløde. Lad sovsen koge godt igennem og smag til med salt, peber og citronsaft. Tilsæt evt. lidt gurkemeje for at give mere farve.
Servér blomkålsskiverne med sovsen og kikærterne. Drys med frisk koriander.
.
.
Kære Kirsten,
Tak for din inspirerende blok og gode opskrifter.
Jeg har genlånt lånt din bog “Det kærlige køkken” og lader mig inspirere af den blandt andre af dine opskrifter.
Jeg selv bor i bofællesskab på Fyn og mandag, den 16. Januar lavede vi din bønnepaté til 28 mennesker, dertil hasselbagte kartofler, spidskålssalat med æbler fra årets høst og en rødbedesalat.
Ingen gik sultne fra bordet. Det var en succes.
Tak for din energi og glæde ved madlavning, som rækker helt ind i de små hjem.
Med venlig hilsen
Sidsel Sparre Kappel
Kære Sidsel,
Selv tak. Hvor er det dejligt at høre, at du har glæde af “Det kærlige køkken”.
Og hvor er det også dejligt, at I har nydt bønnepateen til jeres sammenkomst – og det lyder som noget rigtig lækkert tilbehør.
Dine smukke ord glæder mig rigtig meget. Tusind TAK!
Kh Kirsten
Den skal prøves.. Uhm, jeg glæder mig. 😋
Kære Anni,
Det er godt at høre. Jeg håber, du bliver glad for “stegen”!
Kh Kirsten
Det lyder virkelig lækkert! Hvis jeg vil undgå hvedemel kan jeg bruge maisstærkelse i stedet for?
Tak for opskriften!
Kære Anna,
Det er dejligt at høre. Tusind tak.
Hvis du vil have en opbagt sovs, kan du bruge havremel eller boghvedemel i stedet for hvedemel.
Ellers skal du blot jævne kokosmælken med majsstærkelse.
God fornøjelse!
Kh Kirsten
Jeg lavede det igår aftes.. Mums, og så kom der en mæt hed, der varede hele aftenen. Det er ikke sidste gang vi spiser blomkplssteak.. Mums.. 😋😋
Kære Anni,
Hvor ER det dejligt at høre. Tusind tak. Det med mætheden er virkelig vigtigt, så det glæder mig ekstra meget!
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
Tilmeld
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy