kartofler fra De kanariske Øer
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in tilbehør
kartofler fra De kanariske Øer
__________________________________________________________________________________________________________________________________
600 g små nye kartofler
100 g skalotteløg
4 fed hvidløg
1 spsk spidskommenfrø
½ dl olivenolie
ca. ½ hakket chili (eller efter smag)
2 spsk kryddereddike
2 tsk paprika
1 bdt persille
1 bdt purløg eller top af forårsløg
flager af salt (gerne Maldon)
Kog kartoflerne så de er netop møre.
Hak løg og hvidløg.
Rist spidskommenfrøene på en tør pande, indtil de begynder at dufte.
Hæld olivenolien på panden og tilsæt løgene. Svits dem et par minutter.
Tilsæt eddiken, kartoflerne og chilien. Drys med paprika og svits kartoflerne til de er let gyldne.
Kartoflerne kan serveres varme eller kolde drysset med hakket persille, klippet purløg eller løgtop og salt.