langtidsbagte peberfrugter med tomater
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter
langtidsbagte peberfrugter med tomater
______________________________________________________________________________________________________________________________________________
4 peberfrugter
ca. 20 sherry- eller blommetomater
6 fed hvidløg
2 spsk hakkede cashewnødder
1 spsk hakket, frisk salvie
1 tsk tørret basilikum
sukker
en håndfuld timianstilke
olivenolie
2 spsk kapers
Skær peberfrugterne i fileter (på billedet er brugt små peberfrugter, som blot er skåret igennem). Fjern kernerne.
Skær tomaterne igennem og fjern kernerne.
Hak hvidløgene og bland dem med cashewnødder, salvie og basilikum. Smag til med salt og peber.
Drys tomaterne med lidt sukker og salt og fordel fyldet i de halve tomater. Læg to halve tomater i hvert stykke peberfrugt.
Sæt peberfrugterne i et lavt, ovnfast fad. Drys timianstilkene på og dryp med olivenolie på tomaterne. Hæld også lidt i bunden af formen.
Sæt fadet i en 130 grader varm ovn og bag frugterne 1-2 timer. Jo længere frugterne står i ovnen ved lav varme, desto lækrere bliver de.
Hvis du ikke har lyst til at bruge strøm i op mod et par timer, så bag frugterne ca. 30-40 minutter ved 150 grader.
Sluk for ovnen, drys kapers på frugterne og lad fadet stå i ovnen endnu et kvarters tid.
Retten kan serveres varm eller kold.
vegetarret, vegetaropskrift, veganeropskrift