indiske kokosdosaer
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in brød, tilbehør
pandekager på indisk
Disse små dosaer, indiske pandekager, er en buttet lillebror til de større, tynde dosaer, der bruges som “omslag” til kartofler eller forskellige slags grøntsager. Og så er disse små pandekager tilsat kokos, chili og skalotteløg som ekstra smagsgivere.
Den almindelige masala dosa er klassisk morgenmad i Sydindien. Dosaer bages altid af kikærtemel og rismel, og der kan også tilsættes havregryn. Men der bruges aldrig hvedemel, og derfor er pandekagerne også velegnede for folk der ikke kan tåle gluten.
.
kokosdosaer
ca. 50 g kikærtemel
ca. 50 g rismel
1 tsk salt
3 dl vand
10 g ristede kokoschips eller reven kokos, evt. kokosmel
1 chili eller efter smag
2 spsk reven ingefær
2 spsk hakkede skalotteløg
kokosolie til stegning
Rør de to slags mel og saltet sammen med vandet. Konsistensen skal være som en almindelig pandekagedej.
Smulder kokoschipsene og hak chilien. Rør begge dele i dejen sammen med ingefær og løg.
Steg 6-8 små pandekager af dejen.
.
De ser lækre ud, jeg må i byeen efter mel 🙂
Kære Viveca,
Ja, jeg kan virkelig anbefale pandekagerne. Prøv også at bage de store, tynde og servér dem som hovedret. Jeg tror, du bliver begejstret!
Kh Kirsten
Det skal vi lave med det vuns
Skønt! Jeg håber, det bliver en succes.
Kh Kirsten