chiagrød med omega 3 – glutenfri bananpandekager med blåbær
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in morgenmad
kom sundt fra start
Som jeg skriver om i min nye bog “Powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi” er de små chiafrø en af de nyeste medlemmer af powerfood-familien. Det er utroligt, at de bittesmå grå-sorte frø kan indeholde så mange gode stoffer. F.eks. er balancen mellem Omega 3 og Omega 6 fedtsyrer nogenlunde perfekt. Men derudover er frøene også spækket med B- og E-vitaminer og mange mineraler.
Ikke uvæsentligt er chiafrø også nemme at tilberede – de skal blot udblødes – og så er de delikate at se på.
I denne udgave er den populære chiagrød optimeret med de Omega 3-rige valnødder og ditto hørfrøolie. Man kan sige, at denne grød er ren hjernemad.
Hertil kommer B-vitaminer og mange mineraler som kalk, magnesium og jern m.fl. i hvedegræspulveret.
Hvis du vil være frisk i toppen fra morgenstunden, så prøv denne chiagrød.
chiagrød opgraderet med omega 3 fedtsyrer (2 personer)
4 spsk chiafrø
4 dl mandelmælk eller anden plantemælk
4 spsk havregryn
4 spsk hakkede valnødder
2 spsk hørfrøolie
2 spsk hvedegræspulver (kan evt. udelades)
frisk frugt, f.eks. banan, æble, pære, bær som blåbær, hindbær eller ribs
tørret frugt som aroniabær, tranebær, rosiner
Sæt chiafrøene i blød i plantemælken natten over. Hvis grøden er for tyk næste morgen, så rør lidt mere mælk eller vand i.
Fordel halvdelen af grøden i to glas og drys med havregryn og valnødder.
Dryp olien på og drys med hvedegræspulver.
Vælg frisk frugt efter årstiden og de tørrede frugter, du bedst kan lide, og læg dem på toppen af grøden.
superfood fra morgenstunden
Kom godt fra start! Morgenmaden lægger bunden for resten af dagen. Hvis du starter dagen med masser af næringsstoffer, er der mindre risiko for at overspise senere på dagen.
Her er superhurtige små buttede pandekager med bananer og boghvedemel. Her kan man passende få brugt sine lidt overmodne og måske plettede bananer. De lidt medtagne bananer må endelig ikke kasseres. Det er nemlig sådan, at jo mere modne bananerne er, desto flere gode stoffer indeholder de. Modne bananer med gul skræl og brune pletter hæmmer kræftceller og styrker immunforsvaret langt mere end en umoden banan. Nr. 7 nedenfor scorer højest!
Læs spændende nyt her fra japanske forskere om bananens mange kvaliteter, moden som umoden.
glutenfrie bananpandekager med blåbær
1 moden banan
2 spsk citronsaft
1 dl vand
100 g boghvedemel
et nip salt
evt. 1-2 spsk blåbærsirup
2 spsk loppefrøskaller
frisk frugt, gerne blåbær
Spis fx pandekagerne med blåbær, der forlængst er kåret som en af de mest powerfulde powerfoods.
Men du kan også vælge alle andre former for bær.
Mos bananen med citronsaften. Hæld vandet ved og tilsæt boghvedemelet. Pisk det grundigt sammen med et nip salt og evt. lidt blåbærsirup, hvis du ønsker pandekagerne lidt søde.
Pisk loppefrøskallerne i. Lad dejen hvile en halv times tid. Vurdér konsistensen af dejen. Måske skal der lidt mere vand i.
Bag 10 små pandekager af dejen. Sæt 2 skefulde dej på panden pr. pandekage. Steg pandekagerne gyldne på begge sider.
Spis pandekagerne med frisk frugt og evt. lidt blåbærsirup.
Hej Kirsten!
Hvor ser de lækre ud, dem vil jeg straks prøve at lave, når jeg kan gå igen!
Da jeg ikke kan tåle æg, vil jeg erstatte dem med loppefrø.
Skal jeg fortælle om det gik godt?
Kh.
Sonja
Hi Sonja,
Dejligt at høre, at du vil prøve pandekagerne. Og jeg vil rigtig gerne høre om resultatet uden æg – og hvor magne løppefrø, du bruger.
Hej igen!
Det vil jeg gøre med glæde
Tusind tak, Sonja! Det er altid dejligt at udveksle erfaringer.
Kh Kirsten
Hej Kirsten.
Hvor er jeg glad for du er begyndt at komme med opskrifter uden gluten. Jeg kan nemlig ikke tåle hvedemel og hvor er det svært at finde gode opskrifter der smager godt. Håber du også kommer med opskrifter på brød, boller og kage. Dine opskrifter ved jeg altid smager godt og smagen er nemlig vigtig. Det er ikke kun sundheden i maden. Det skal også smage godt.
Tak og god weekend.
Kh.
Helle
Hi Helle,
Jo, hen ad vejen vil jeg lave opskrifter på glutenfrie brød og kager. Men ellers vil jeg meget anbefale dig Anette Harbech Olesens bog om glutenfri bagning. Du kan også på Anettes hjemmeside finde mange opskrifter på glutenfrit brød: http://www.madforlivet.com/glutenfri.html
Tak for dine søde ord om mine opskrifter. Det er rigtig dejligt at høre, at du kan lide dem.
Kh Kirsten
Kære Kirsten!
Pandekagerne blev luftige, som havde de haft æg i sig.
Loppe frøskallen egnet sig rigtig godt.
Jeg brugte 2 spsk.
Lod det trække i 5-10 min., for det tykner og undervejs kom jeg mere sojamælk i.
Nogle gange bruger jeg sojamælk i stedet for vand….
Dog lod jeg dejen være lidt tyk, i forhold til en alm pandekage dej….
Mvh
Sonja
Kære Sonja,
Mange tak for tilbagemeldingen. Jeg skriver lige din erfaring ind i opskriften. Det er rigtig dejligt, at det virker så godt. 1000 tak!
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
Tilmeld
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy