fyldte squashblomster
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter
fyldte squashblomster
_________________________________________________________________________________________________________________________________________
De fyldte squashblomster er en rigtig lille delikatesse, som nydes med anstand. Ikke mindst fordi det er svært at skaffe blomster nok, hvis man er mere end 2 personer. Da opskrifterne her på bloggen alle er til 4 personer, er det også det, der gælder i opskriften.
Denne lille mundgodte er næsten for lille til at udgøre en forret – så servér den evt. som en lille appetizer sammen med et glas vin.
8-12 squashblomster
1 dl sojafløde (soja quisine) eller anden fløde
4 fed hakkede hvidløg
5 spsk hakkede mandler
5 spsk let mosede kikærter
2 spsk frisk basilikum (eller 1 tsk tørret)
rasp
avocado- eller olivenolie
Tag forsigtigt støvfangerne ud af blomsterne.
Rør fløden med hvidløg, mandler, kikærter og basilikum. Smag til med salt og peber. Rør 2-3 spsk rasp i massen og lad den stå en 10 minutters tid. Vurdér om der skal mere rasp eller væde i. Farsen skal være temmelig fast.
Fordel farsen i blomsterne og læg dem i en bageform.
Pensl blomsterne med olie og bag dem i en 200 grader varm ovn ca. 15 minutter.