en lækker “sild” med løgskaller og caviart
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in frokostretter, madpakke
.
en “silde”mad til frokosten
Hvis du ikke kender “sild” lavet af aubergine, har du noget at glæde dig til. Der ligger allerede adskillige opskrifter på plante”sild” på bloggen, men her er en ny version af krydrede “sild” med løgskaller og caviart på toppen.
Caviart er et tangprodukt, der minder om kaviar. Læs mere om caviart og forhandlere her.
.
til påske- eller pinsefrokosten?
Smørrebrød – og ikke mindst en “silde”mad – forbinder de fleste af os med årets store højtider: påske, pinse og jul.
Selv om de fleste af os sikkert kommer til at fejre påske på en anden måde, end den vi kunne drømme om, er det måske trods alt muligt i nogle familier at samles omkring en hyggelig påskefrokost. Og så kan jeg anbefale disse “sild” som en af retterne. Men de er også lækre på alle andre dage af året! Og også selv om man skal nyde dem i mere eller mindre selvvalgt karantæne.
Har du brug for flere ideer til en forårsfrokost, ligger der forslag til nogle af de tidligere års påskefrokoster her: påskefrokost 2017 og påskefrokost 2019.
.
“Sildene” kan holde sig i en lufttæt beholder i køleskabet 2-3 dage.
.
“sild” med løgskaller og caviart
350 g aubergine
50 g rørsukker
1 dl æblecidereddike
2 laurbærblade
salt
½ tsk knuste nelliker
1 tsk friskmalet peber
1 tsk knust allehånde
frø af 3-4 stjerneanis
1 spsk rosenpeber
1 ½ dl havre creme fraiche
2 små løg
2 spsk caviart
rød syre, dild, koriander eller timian
Skær auberginen i mundrette stykker.
Kom sukkeret i eddiken sammen med laurbærblade, salt og alle krydderierne. Knus først frøene af stjerneanis og rosenpeber. Gem lidt rosenpeber til at drysse med.
Bring eddiken i kog og lad auberginen simre 4-5 minutter. Fjern gryden fra varmen og lad auberginestykkerne afkøle i lagen.
Smag creme fraichen til med salt, peber og evt. lidt af lagen. Måske skal der også lidt flere krydderier i.
Afdryp auberginerne og vend dem i dressingen kort tid inden serveringen.
Skær løgene i to halvdele og læg dem i kogende vand. Kog dem 3-4 minutter og afdryp dem.
Del løgene i skaller, så der er 2-3 til hvert stykke smørrebrød.
Hvis du ønsker en “brændt” kant på løgene, så læg løgskallerne i godt varm olie på en pande. Læg skærefladen nedad og steg løgene, til kanterne er gyldne.
Læg ”sildene” på et stykke rugbrød, fordel løgskallerne ovenpå. Læg lidt caviart i hver skal. Drys med rød syre eller dild.
Se opskrift på glutenfrit rugbrød her.
.
.