curry med svampe og kartofler
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
curry med svampe og kartofler
___________________________________________________________________________________________________________________________________
100 g rødløg
4 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
½ frisk chili eller et nip tørret
½ kg champignon
½ kg kartofler
2 spsk citronsaft
1-2 spsk reven ingefær
1 dåse hakkede tomater (eller tilsvarende friske)
ca. 1 spsk garam masala
frisk koriander
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien 4-5 minutter.
Hak chilien (fjern kernerne).
Skær svampene i kvarte og høvl kartoflerne til ganske tynde skiver på et mandolinjern.
Tilsæt chili og svampe. Svits et par minutter. Drys med lidt salt og hæld citronsaften ved.
Kom ingefær og tomater i gryden. Tilsæt kartoflerne og læg låg på.
Lad curryen simre for svag varme ca. 20 minutter.
Tilsæt ½ spsk garam masala og smag til med salt, sukker, citronsaft og garam masala.
Servér curryen drysset med frisk koriander.
Servér kogte brune ris til samt evt. en raita.
tip
Du kan bruge karry i stedet for garam masala. Garan masala er den klassiske indiske krydderiblanding, der altid tilsættes retten sidst i tilberedningen.
Hvis du bruger karry, skal den ”brændes” af i olien i starten, inden du tilsætter løgene.