bondebrød med kartofler
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in brød
bondebrød med kartofler
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
200 g kartofler
10 g gær
3 dl lunkent vand
2 tsk salt
½ tsk råsukker
½ dl olivenolie
250 g fuldkornsemmer- og speltmel
ca. 225 g hvedemel
Kog kartoflerne møre, afkøl og pil dem. Riv kartoflerne på et rivejern.
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt, sukker, olie og emmer-speltmel.
Rør de revne kartofler i og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen.
Ælt så meget hvedemel i, som dejen kan tage, og ælt den grundigt igennem.
Lad dejen hæve tildækket et par timer.
Ælt dejen igennem igen og læg den i en godt melet hævekurv eller i en smurt bageform.
Lad brødet hæve endnu en times tid. Vend brødet ud på et stykke bagepapir på en bageplade, hvis det er hævet i en kurv.
Sæt brødet i en 200 grader varm ovn og bag det ca. 35 minutter.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________