bønnemuffins m fritter af selleri og søde kartofler
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
muffins m rodfrugter og fritter
Bønnemuffins er lækre med fritter af selleri og søde kartofler. Desuden dip af yoghurt. Spirerne er broccolispirer, som jeg har dyrket med frø fra søde Miriam, der har firmaet Friske spirer. Det er sjovt at dyrke sine egne spirer og de er supersunde og velsmagende.
bønnemuffins m fritter af selleri og søde kartofler
1 dåse kidneybønner (240 g)
250 g rodfrugter, fx gulerødder, selleri, søde kartofler etc.
50 g rødløg
1 blad grønkål (kan udelades)
1 spsk fennikelfrø, rosmarin, salvie , timian eller anden tørret krydderurt efter smag
1 dl sojamælk eller anden mælk
2 spsk soja- eller kikærtemel
2 spsk citronsaft
2 æg
muffinsforme
Taverna grillost
Jeg har brugt Taverna grillost som “låg” på nogle af muffins’ene. Osten kan skæres ud i passende faconer og grilles på grillpanden.
Osten kan også steges på en pande. Den bliver sprød, og stegte skiver af osten kan erstatte kød som tilbehør til en grøntsagsret.
Osten fås neutral og med chili.
Hvis du bruger tørrede bønner, så sæt dem i blød natten over og kog dem møre, 20-25 minutter.
Afdryp bønnerne og blend dem med en stavblender eller i køkkenmaskinen.
Riv de valgte rodfrugter. Hak løg og grønkål.
Rør grøntsagerne i bønnefarsen og tilsæt den valgte krydderurt sammen med mælken og melet.
Tilsæt citronsaft, salt og peber og smag godt til.
Rør æggene i farsen og fordel den i 10-12 muffinsforme. Sæt dem gerne i en metalform til muffins, så beholder de faconen.
Bag muffinsene i en 200 grader varm ovn 35-40 minutter.
Jeg har lagt grillet ost på nogle af de små muffins.
Skær tynde skiver af grillost og læg dem på en smurt grillpande. Grill osten gylden på begge sider.
Skær evt. osten til og læg dem på muffins’ene.
Spis evt. en salat til samt fritter af selleri og søde kartofler.
Kære Kirsten,
Jeg har lige bagt bønnemuffins og de er helt fantastiske – mens de bagte skar jeg en stor håndfuld små modne tomater i forskellige farve og vendte dem i olivenolie og frisk oregano sammen med en fennel i tykke skiver – ind i ovnen og færdige sammen med muffins, det gik rigtig godt sammen. Tak for alle dine vidunderlige opskrifter fra verden – jeg elsker at høre om dine rejser og nye madoplevelser, det beriger vores køkken og hverdag.
Kærlig hilsen Kristin
Kære Kristin,
Tusind tak for din søde hilsen. Det er altid dejligt at høre, at en opskrift virker. Jeg er jo som regel videre med nye opskrifter, så ofte prøver jeg kun opskrifterne en enkelt gang, så skønt at muffins’erne er faldet i smag.
Du skal også have tak for den gode idé med tomater, fennikel og oregano i ovnen. Mine tænder løber i vand! Det lyder rigtig dejligt.
Og så kan jeg fortælle, at der snart kommer nye rejseopskrifter. I januar går turen mod Det fjerne Østen, primært Laos.
Kærlige hilsener fra Kirsten
Hej Kirsten
Tak for skønne grønne opskrifter. Jeg lavede bønnemuffins til jul og de smagte fantastisk! Da jeg var ene vegetar på aftenen, blev de ikke spist allesammen, men jeg fandt så til gengæld ud af at de fungerer fremragende som pålæg – også efter de har været frosset ned.
Som studerende er det rart at kunne spare lidt penge, for vege-pålæg kan godt være dyrt 🙂
Så tak igen – og godt nytår!
Hi Signe,
Hvor skønt at muffins’ene blev gode. Og tak for ideen med pålæg. Det havde jeg ikke tænkt på. Med hensyn til pålæg, håber jeg du kender Stryhn-gå-hjem-og-læg-dig-postej (http://wp.me/p5bjYH-hD). Jeg er også glad for at høre, at du kan bruge opskrifterne i øvrigt. Tak for det – og
rigtig godt nytår til dig.
Kærlige hilsener fra Kirsten