blinis med lækkerbidder på toppen
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter, nytår
små boghvedepandekager med lækkert “fyld”
De små boghvedepandekager, blinis, stammer fra Rusland og er en ret, man især spiser til nytår. I Rusland er det naturligvis med kaviar og syrnet fløde på toppen. Heldigvis kan man få en dejlig erstatning for kaviar, nemlig “caviart” lavet af tang. Jeg skal dog bemærke, at nogle af produkterne indeholder fiskeekstrakt og camin (den røde type).
Caviart findes bedst hos Føtex eller Bilka. Somme tider fås “kaviaren” også i Netto. Caviart kan desuden bestilles hos Japanske Danmark.
forskellige typer caviart
blinis – små buttede pandekager
blinis med lækkerbidder på toppen
blinis:
gær som en ært
2 dl mælk, plantemælk eller alm. mælk
1 tsk salt
1/2 tsk rørsukker
1 spsk olivenolie
100 g boghvedemel
50 g hvedemel
1 æg
olie eller smør til stegning
topping:
creme fraiche
caviart i forskellige farver
svampe, fx kejserhatte
hakkede, tørrede tomater + kapers
kogte vagtelæg
finthakket skalotteløg
avocado
grønt drys
Rør gæren ud i mælken og tilsæt salt og sukker. Rør olien og de to slags mel i dejen.
Tilsæt æggeblommen. Pisk hviden stiv og vend den forsigtigt i dejen.
Lad dejen hæve et lunt sted en times tid.
Bag 18-20 små pandekager af dejen.
Blinis’ene kan bages i forvejen. De kan også fryses. Inden serveringen varmes de op i en 200 grader varm ovn 4-5 minutter.
Servér gerne tre-fire blinis pr. person med forskelligt slags »fyld« på toppen.
topping
På hver blinis lægges en lille spsk creme fraiche og herover fordeles 1-2 tsk caviart.
Derudover kan man vælge svitsede svampe, hakkede tomater, vagtelæg etc. Nogle af blinis’ene drysses med hakket skalotteløg, andre med hakket eller klippet grønt, evt.udblødt tang.
Blinis kan også serveres med:
- en blanding af hakkede artiskokhjerter og soltørrede tomater i olivenolie
- en spsk afdryppet fåreyoghurt rørt med hvidløg, hakkede friske tomater, hakkede kapers og basilikum
- en spsk creme fraiche rørt med grøn pesto og hakkede oliven
- hakkede cornichoner og krydderurter rørt med creme fraiche
- en spsk guacamole
- en blanding af stegte løg og hvidløg, udblødte, hakkede shiitakesvampe og hakkede kapers, smagt til med basilikum eller mynte
blinis boghvedemel caviart kaviar af tang russiske boghvedepandekager topping til blinis vegetarisk nytårsforret vegetarisk nytårsmenu
Nu bliver jeg snart nød til at prøve de der blinis. Det bliver dog ikke her til nytår, men en eller anden dag, hvor lysten melder sig. Tak Kirsten.
Knus Wanda
Hi Wanda,
Blinis er ALTID gode. Prøv dem til Sct. Hans, og du vil blive glad.
Kh Kirsten
Hej Kirsten, jeg synes lige jeg vil nævne at man skal lige være opmærksom på at nogle af cavi art typerne indeholder fiskeekstrakt og camin, hvilke ikke er vegetabilske…
Godt nytår og må du glide smukt ind i det nye år.
Kh
Sonja
Kære Sonja,
Tusind tak for din reminder. Det havde jeg faktisk glemt i farten. Jeg skriver det straks ind ved omtalen af produktet. TAK!
Rigtig godt nytår til dig – ønsker
Kirsten
Hej Kirsten
Jeg har netop fundet din blog. Og Wow sikke en masse lækre opskrifter! Tak for det!
Noget jeg savner RIGTIG meget, er at der er angivet hvor mange personer opskriften dækker.
Det ville gøre det SÅ meget nemmere, når man skal lave til mange mennesker 🙂
Må solen skinne hvor du går
De bedste hilsener
Rikke
Hi Rikke,
Hvor er det dejligt, at du fandt min side – og skønt at høre, at du synes om opskrifterne.
Alle opskrifter er til 4 personer, som jeg også skriver i “Om opskrifterne” i bjælken øverst på siden.
Imidlertid er det et spørgsmål jeg ofte får. Derfor er jeg for nogen tid siden begyndt at skrive “4 personer” ved alle opskrifter. Men desværre gælder dette ikke alle de gamle opskrifter.
Jeg håber, du bliver glad for at følge bloggen.
Kh Kirsten – og sol ønskes også på din vej!