bagte linser m glaskål og tørrede tomater
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
fast og nobret kål
Glaskål har man ikke set meget til i nogle år. Nu er de imidlertid fremme igen, og de er værd at bruge – sprøde og milde som de er.
I denne ret følges de med den grønne romescokål, som er forholdsvis ny på det danske marked. Den smager i retning af som blomkål, men er lidt mere fornem!
De tørrede tomater, som runder smagen af, skal helst være i olie. Eller du kan selv ovntørre dem, se opskriften her.
Som proteinkilde har jeg valgt de sorte belugalinser, men du kan også vælge de grønne puylinser – eller sågar bønner eller kikærter.
glaskål
grøn blomkål
200 g sorte belugalinser
150 g skalotteløg, gerne de aflange
olivenolie
2 glaskål (ca. 600 g), kan erstattes af majroer
300 g romescokål
6 fed hvidløg
10-12 halve, tørrede tomater i olie
4 dl grøntsagsbouillon (vand + Herbamare bouillon)
1 spsk spidskommenfrø
Kog linserne i dobbelt mængde vand 10 minutter. Afdryp dem.
Skær løgene i kvarte og læg dem i det fad, du vil bruge til retten. Pensl løgene med olie og sæt dem i en 225 grader varm ovn, indtil de er gyldne, 8-10 minutter.
Skær glaskålen i både og del romescokålen i små stykker. Skær hvidløgene igennem.
Tag skalotteløgene op af fadet.
Bred de halvkogte linser ud i fadet og læg bådene af glaskål på linserne. Fordel romescokål, skalotteløg, hvidløg og tomater udenom.
Hæld kogende bouillon i fadet og drys med spidskommenfrø, salt og peber.
Dæk fadet med folie og bag retten færdig i en 225 grader varm ovn ca. 25 minutter.
linsefad m glaskål 4